Geroosterde kruidige saté van lamshaas
Lamshaas is een van de meest malse onderdelen van het dier.
Na mijn ‘carrière’ als directie-secretaresse voer ik als ‘chaos-manager’ de regie over mijn eigen gezin. Het koken in privékring neemt al maar ambitieuzere vormen aan en ik stort mij in een tweetal professionele koksopleidingen. Ik leer nog beter in de pan te roeren en buig mij over een toekomst op het culinaire vlak.
Lekker eten loopt als een rode draad door mijn leven. De toon werd gezet door mijn moeder Floep, die in staat is van elk gerecht iets buitengewoons te maken. Ook zij werd door haar moeder ‘besmet’ en ik weet zeker dat ik het weer doorgeef aan mijn oudste zoon David. Ik geloof er heilig in dat het niet moeilijk is een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Voorwaarde is wel dat je tijd neemt voor de voorbereiding en vooral blijft proeven! Zo kan de balans tussen hoofdsmaken als zout/zoet/zuur/bitter je gerecht maken of breken. Probeer recepten uit, word kritisch en pas het zo nodig aan jouw smaak aan.
Mij is gevraagd dit fantastische initiatief te steunen in de vorm van het aanleveren van recepten. Naast het feit dat ik het een hele eer vind, is het voor mij ook een enorme uitdaging! Uiteraard word mij wel eens gevraagd om een recept met ‘zus’ of ‘zo’, maar om een hele groep te bedienen, dat is nieuw. De recepten die je aantreft, heb ik zelf uitgeprobeerd en zo nodig aangepast. Mijn smaak is breed en ik lust eigenlijk alles, met uitzondering van zuurkool….. Je zult dus ook een enorme variëteit aan gerechten aantreffen, van subtiel tot spicy, van fastfood tot slowfood, van lichte zomermaaltijd tot goedgevulde stoofschotel en van ‘nouvelle cuisine’ tot klassieker. Voor mij zal het selectiecriterium telkens zijn: als je bij mij thuis komt eten, dan zou je dit gerecht voorgeschoteld kunnen krijgen!
Lamshaas is een van de meest malse onderdelen van het dier.
Je kunt het misschien niet geloven dat zo’n snel en makkelijk recept zo lekker smaakt.
In dit blog een aantal heerlijke recepten om van je barbecue gegarandeerd een succes te maken.
Pesto is lekker bij allerlei gerechten, zoals pasta, gegrild en gebraden vlees en groenten.
Dit is een heel simpele maar zeer smaakvolle manier van lamsbout braden.
Het is bijna niet te geloven dat iets zo simpels zo weinig vet bevat en bovendien zo lekker is.
Maak van Sinterklaasavond een feest en serveer deze heerlijk banketstaaf met gehakt.
Appels uit de oven worden in heel veel landen gegeten en op allerlei manieren bereid. Dit heerlijke honingzoete nagerecht is rijk gevuld met pijnboompitten en dadels.
Deze varkenshaas is klaargemaakt met peertjes en portsaus. Heb je de tijd om wat langer in de keuken te staan, probeer dan deze overheerlijke gebraden varkenshaas eens uit.
Heerlijke roergebakken volkorenpasta met een currypasta en kokosmelk. Dit is makkelijk klaar te maken als je eens wat minder tijd hebt om in de keuken te staan.
Deze populaire Franse salade wordt ook soms kant-en-klaar in potjes verkocht. Maar de zelfgemaakte versie is echt veel lekkerder.
Een heerlijk gerecht voor het voorjaar of in de zomer. Bereid de ribkarbonade bij voorkeur op de geribbelde grillplaat/in de grillpan. Je kunt ze natuurlijk ook in de koekenpan bakken of roosteren.
Een heerlijk vegetarisch gerecht met hardgekookte eieren en groenten in een pittige saus.
Dit recept, dat afkomstig is uit de Chinese keuken is een van mijn favorieten. De gebruikte specerijen als steranijs, kaneel en kruidnagel passen uitstekend bij de krachtige smaak van rundvlees.
Heerlijk en gemakkelijk klaar te maken. Parelhoenbout wordt niet veel klaargemaakt, maar is zeker een aanrader! Ook in het voorjaar en de zomer.
Deze creoolse stoofpot is een aanrader, een 1-pansgerech. De ingredienten zijn verrassend, het resultaat is verbluffend.
Met aluminiumfolie of cellofaan omwikkelde verse kruiden kunnen bijna een week in de koelkast bewaard worden.
Riblappen zijn de malste stooflappen van het rund (dunne lende) en het snelst te bereiden. Riblappen worden bij voorkeur gedurende 3 tot 3,5 uur gestoofd en lenen zich uitstekend voor een echte Hongaarse goulash.
Heerlijke paksoi salade. Dit recept is afkomstig uit Shanghai. Paksoi is een Aziatische bladkoolsoort die in het begin van de jaren tachtig in Nederlands is geïntroduceerd.