Ik ben geboren in warm Suriname, maar opgegroeid in Amsterdam. Daar heb ik ook mijn studie Pedagogiek aan de Vrije Universiteit afgerond. Ik woon nu in een kleine gemeente. Mijn passies zijn zingen en dansen. Ook lees ik graag mooie en inspirerende boeken waar ik helaas de laatste tijd niet genoeg tijd voor heb.

Ik ben een vrouw van ver boven de 40, maar voel mij nog een dertiger. Zo ga ik ook door het leven. Na de laatste 10 jaar, vrijwel alleen, de zorg voor mijn drie, nu volwassen, kinderen gedragen te hebben is de tijd nu aangebroken om datgene te doen wat ik altijd heb gewild: een eigen praktijk opzetten. Dat is gelukt. De praktijk heet MD Hulp Online. http://www.mdjongerenonlinehulp.nl Naast. mijn eigen praktijk werk ik mee aan het avontuur van Femna40. Enthousiast gemaakt door mijn jeugdvriendin vind ik het een geweldig idee om mee te werken aan een site waar vrouwen elkaar ontmoeten, hun wijsheid uitdragen en daarmee elkaar kunnen ondersteunen.

De Femna40 website is een geweldige site, omdat ik weet dat wij vrouwen elkaar kunnen inspireren en stimuleren om weer actief te worden op welk gebied dan ook.
Mijn bijdrage aan de site zal bestaan uit het schrijven van teksten over opvoeding en het adviseren van ouders, met name moeders, om het opvoeden van onze kinderen met plezier en met liefde uit te voeren.

Wie weet tot gauw. Ik sta klaar voor alle vrouwen/moeders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het opvoeden.

Ouderbetrokkenheid

Door:

Ouderbetrokkenheid. Een woord wat nogal wat discussies oplevert als men het erover heeft. Binnen het onderwijs wordt al jaren gewerkt aan meer betrokkenheid van ouders binnen de school.

Lees verder

‘Zorg’ kinderen

Door:

We worden steeds meer geconfronteerd met kinderen die extra zorg nodig hebben. Tegenwoordig is er in elke klas wel een kind aanwezig met leer- of gedragsproblemen.

Lees verder

Wijsneus

Door:

Heb jij het idee dat je een wijsneus in huis hebt? Vanaf kleins af aan was te merken dat je kind al snel alles kon en deed? En was het altijd maar op onderzoek uit en nieuwsgierig naar hoe alles werkt?

Lees verder

Positief gedrag

Door:

Willen we niet allemaal kinderen die zich goed gedragen? In mijn vorige artikel heb ik geadviseerd om positief gedrag te benadrukken. In dit artikel wil ik hier verder op ingaan.

Lees verder

Gedragsproblemen

Door:

We kennen allemaal kinderen waarvan we denken: die mag wel eens beter aangepakt worden. Maar we weten niet echt wat er achter dat vervelende of irritante gedrag schuilt.

Lees verder

NIX 18

Door:

Sinds de leeftijdsgrens voor alcohol en drank is verschoven naar 18 jaar, krijg ik steeds meer vragen van ouders hoe daar nu het beste mee om te gaan is.

Lees verder

Sexting

Door:

Een nieuw woord aan het firmament. Wanneer je seks en texting aan elkaar verbindt, krijg je het nieuwe woord sexting. Het gaat hier om het versturen van seksueel getinte beelden of berichtjes.

Lees verder

Oudermishandeling

Door:

Een tijd geleden was het weer volop in de aandacht van de media. Het mishandelen van ouders door kinderen. Het is een fenomeen dat natuurlijk altijd heeft bestaan, maar zo af en toe steekt het de kop weer op.

Lees verder

Dyslexie

Door:

Steeds meer kinderen krijgen de stempel dyslectisch te zijn. Vroeger leek het minder voor te komen, maar dat is niet het geval.

Lees verder

Gameverslaving

Door:

Uit onlangs gepubliceerde cijfers is bekend geworden dat er in 2013 meer jongeren zich hebben aangemeld bij o.a de Jellinek kliniek (meer dan 50), omdat zij aan games verslaafd waren.

Lees verder

Werkhoudingsproblemen

Door:

Ieder kind gaat aan de slag als er een opdracht wordt gegeven. Doet hij/zij dit op een goede manier, dan kun je zeggen dat hij een goede werkhouding heeft. Sommige kinderen hebben hier echter moeite mee.

Lees verder

Leerproblemen

Door:

Er zijn kinderen die op school moeite hebben om de lesstof te begrijpen en het reguliere onderwijs te volgen. Dit kan te maken hebben met gedrag en/of leerproblemen.

Lees verder

Pubers en Ouders

Door:

Puberen. Al decennia lang een constant terugkerend thema bij zowel ouders als professionals. Je eens zo leuke zoon of dochter verandert plotseling in een dwarse puberzoon of -dochter.

Lees verder

Leugentje om bestwil

Door:

Iedereen liegt wel eens als het zo uitkomt. Maar hoe reageer jij als je jouw kind op een leugentje betrapt? Het is heel normaal dat zowel kinderen als volwassenen weleens liegen om bestwil.

Lees verder

Pijn?

Door:

Er zijn kinderen die vaak klagen over pijn en sommigen hoor je nooit. Als ouder is het daarom vaak lastig om te bepalen of iets ernstig aan de hand is of niet.

Lees verder

Hoge verwachtingen?

Door:

Hebben wij als ouders niet allemaal te hoge verwachtingen van onze kinderen als ze op de wereld komen. En wat doen wij daarmee als ze daar niet aan voldoen?

Lees verder

Seksuele voorlichting

Door:

Onlangs was er veel ophef over Dr. Corrie, die in het school tv weekjournaal kinderen van groep 7/8 wijze lessen geeft over seksualiteit. Dit doet zij op een komische, karikaturistische en directe manier.

Lees verder

Hechting

Door:

Hechting is een basis voor alle verdere relaties in ons leven en kan veilig of beschadigd zijn. Ik had al eerder aangekaart hoe belangrijk communicatie/interactie tussen ouder en kind is.

Lees verder

Peuterpuberteit

Door:

Iedereen kent het wel: kinderen die in de supermarkt op de grond liggen te rollen en te schreeuwen dat zij iets (niet) willen of niet krijgen. Lastig voor de ouders en voor het kind.

Lees verder

Werkende moeder gezonder

Door:

Onderzoek van de University of North Carolina toonde aan dat moeders die werken gezonder en gelukkiger zijn dan vrouwen die thuisblijven, wanneer hun kinderen nog klein zijn.

Lees verder

Taalontwikkeling (1)

Door:

Wist je dat je baby al in je buik je stem hoort en beweegt op het ritme van je spraak? Een pasgeborene communiceert al met lichaamstaal, oogcontact en lachen.

Lees verder

Roze wolk

Door:

Eindelijk is hij/zij daar en ben je als nieuwbakken ouder dolblij en gelukkig en wellicht wat onzeker wat er allemaal op je pad gaat komen. De eerste weken geniet je heerlijk van je kleintje en leer je hem/haar kennen.

Lees verder

Drank- en drugsgebruik ouders

Door:

We dachten altijd dat het beter is om kinderen te vertellen over onze eigen ervaringen met drugs- of alcoholgebruik tijdens onze jeugd, ervan uitgaande dat zij niet dezelfde fouten zullen maken.

Lees verder

Jongeren en keuzestress

Door:

Jonge kinderen leren al vroeg keuzes maken en dan betreft het bijvoorbeeld de kleren die ze willen aantrekken, welk snoepje of frisdrank ze willen of wat ze zullen doen met hun verjaardagspartijtje.

Lees verder

Rozemarijn beïnvloedt geheugen

Door:

Wetenschappers hebben een onderzoek gedaan, waarbij druppels rozemarijnolie in een kamer werden verspreid, voordat de deelnemers binnenkwamen en vergeleken dit met de deelnemers die in een geurloze ruimte zaten.

Lees verder

Cirque Stiletto 2

Door:

Cirque Stiletto 2 is een prikkelende, overweldigende achtbaan, vol emotie, humor, sensatie en spanning. De show is een absolute aanrader om te bezoeken!

Lees verder

Depressie bij jongeren

Door:

Geen leuk onderwerp om bij stil te staan, maar wist je dat zelfmoord, na verkeersongevallen, de meest voorkomende doodsoorzaak is bij jongeren? Gemiddeld lijdt een op de twintig jongeren aan een depressie.

Lees verder

World Food Festival Rotterdam

Door:

Rotterdam, de grootste havenstad van Europa, is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen.

Lees verder

Hobby wordt passie

Door:

Ergens in Lelystad staat dit stukje tropisch paradijs zich te vervolmaken in de nu hete Nederlandse zon. Mijn vriendin haar man is een ware natuurliefhebber, die van zijn hobby een ware passie heeft gemaakt.

Lees verder

KOPP kinderen

Door:

KOPP. Weet jij wat deze afkorting betekent? In Nederland zijn er ongeveer 577.000 kinderen, die onder deze categorie vallen. KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychiatrische Problemen.

Lees verder

Oppas oma?

Door:

De bezuiniging op de kindertoeslagen doet steeds meer ouders beslissen om de (schoon) ouders in te schakelen voor de vaste oppas van de kleinkinderen.

Lees verder

Pesten

Door:

Er wordt veel gesproken en geschreven over pesten. Het is dan ook een onderwerp dat niet in een kort artikel te bespreken is. De staatssecretaris van OW, Sander Dekker, kondigde deze week wettelijke maatregelen aan.

Lees verder

De Wiet-Check

Door:

Een tijd geleden is onderzoek gedaan door ZonMW naar de Wiet-Check. Deze interventie bestaat uit twee gesprekken om de motivatie te vergroten en om te minderen of te stoppen met cannabisgebruik.

Lees verder

Enig kinderen

Door:

Er zijn genoeg (voor)oordelen over kinderen, die als eenling zijn opgevoed. Maar kloppen deze meningen wel of bedenken wij dit zelf, omdat zij vaak als verwende nesten worden neergezet ?

Lees verder

De Vaders van Vandaag

Door:

De vaders van vandaag zijn anders dan vroeger.Vroeger zagen de kinderen hen slechts even in de avonduren en in het weekend mocht je blij zijn als hij iets leuks/gezelligs met je ging doen.

Lees verder

Boek: Thriller

Door:

Ymke heeft een goed huwelijk, vier kinderen in de puberleeftijd en een baan als dialoog-schrijver voor een soapserie. Toch heeft ze nog een wens: een thriller schrijven.

Lees verder

Samengestelde gezinnen

Door:

Samengestelde gezinnen of stiefgezinnen zijn gezinnen waarbij minstens één ouder een kind heeft uit een eerdere relatie. Dit komt steeds meer voor en zal in de toekomst alleen maar groeien.

Lees verder

De Shisha-pen

Door:

Een nieuw hype onder kinderen en jongeren? Jongeren beginnen tegenwoordig steeds vroeger met drinken en roken. Nu is er de shisha-pen, die zelfs onder basisscholieren populair blijkt te zijn.

Lees verder

Waarheid over liefde

Door:

Bestaat liefde op het eerste gezicht? Volgens Amerikaanse wetenschappers ontstaat ver-liefdheid al binnen één seconde. Het schijnt dat je maar 0,2 seconde nodig hebt om te bepalen of hij een potentiële lover voor je is.

Lees verder

Boek: Drie zussen

Door:

In China is de auteur/scenario schrijver Bi Feiyu een erg geliefde man. In het nieuwste boek van hem ‘Drie Zussen’ beschrijft hij hoe het voor vrouwen is om in een mannen gedomineerde samenleving te leven.

Lees verder

Boek: Getting things done

Door:

Getting things done is de sleutel tot prettig en efficiënt werken zonder stress. Laat dingen niet liggen tot uw inbakje een onoverzichtelijke hoop papieren is en uw hoofd vol zaken zit die u niet mag vergeten, maar regel

Lees verder

Jong en dement

Door:

Dementie op jonge leeftijd is een onderschat probleem. Nederland telt tussen de 12.000 en 15.000 jong dementerenden en die hebben duidelijk andere zorgbehoeften dan de groep ouderen met dementie.

Lees verder

Op zoek naar jezelf…

Door:

Om te beslissen dat je in je eentje gaat reizen is een stap die de meesten niet zomaar zullen nemen. Het is een overwinning voor jezelf. Heel spannend ook, alleen op reis gaan houdt in dat je op jezelf bent aangewezen.

Lees verder

Armoede sterk toegenomen

Door:

Steeds meer mensen krijgen te maken met armoede. Dit geldt niet alleen voor mensen die geen werk hebben, maar ook voor werkende mensen in een laagbetaalde baan. Bovendien nemen de inkomensverschillen steeds meer toe.

Lees verder

Boek: Beatrix

Door:

Beatrix, koningin der Nederlanden. Achter deze eenvoudige aanduiding gaat een wereld schuil die in dit bijzondere boek, dat verschijnt ter gelegenheid van haar 75e verjaardag, laag voor laag wordt blootgelegd.

Lees verder

Invloed leesopvoeding

Door:

Kinderen van ouders die veel lezen, voorlezen en een rijk gevulde boekenkast hebben, lezen op volwassen leeftijd zelf meer en schoppen het verder in het onderwijs. Kinderen spiegelen zich aan het leesgedrag van hun ouder

Lees verder

Arbeidsvitaminen

Door:

Zodra ik weer een schoonmaakwoede of liever gezegd een schoonmaakvlaag voel aankomen zet ik wat cd’s klaar of de radio aan met speciale muziek om even lekker bij schoon te maken.

Lees verder

Chinese kip

Door:

Dit recept heeft de vader van een van de redactrices van FemNa40 ooit op tv gezien en meteen gemaakt. Het werd de favoriet van de hele familie. Zij hebben het Chinese kip genoemd.

Lees verder

Verlaging alimentatie

Door:

In tijden van economische recessie is de kans aanwezig dat je je baan verliest. Ben je gescheiden en heb je je baan verloren of wordt je gekort op je pensioen dan is het niet mogelijk om zelf de alimentatie te verlagen.

Lees verder

Work & Travel

Door:

Volop mogelijkheden om te gaan reizen en werken in het buitenland! Je wilt de wijde wereld in, een andere cultuur en nieuwe mensen leren kennen en tevens buitenlandse werkervaring opdoen?

Lees verder

Love Luxery

Door:

Niet alleen comfort, maar heuse luxe! Een comfortabel interieur – met een fijne bank, mooie eettafel en goede verlichting – dat willen we toch allemaal?

Lees verder

Boek: Life of Pi

Door:

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen wiens vader een dierentuin in India heeft.

Lees verder

Boek: Engelen in mijn haar

Door:

Als kind dacht men dat Lorna Byrneachterlijk was, omdat ze zich niet op de wereld om zich heen scheen te richten. Lorna herinnert zich dat ze niet alleen de haar omringende wereld zag.

Lees verder

Kleine meisjes worden groot

Door:

Mijn dochter en haar vriend zijn bijna twee jaar bij elkaar en ik geniet vaak van hun prille liefde als ze bij elkaar zijn. Na twee jaar zou ik toch wel gewend moeten zijn aan het feit dat ze haar moeder niet meer nodig

Lees verder

Partner ouder/jonger dan jij

Door:

Iedereen kent de oudere beroemde playboys die nog steeds een jong blaadje lusten. Maar niet alleen sterren zijn in staat een veel oudere of jongere geliefde te vinden. Wat zijn daar nou de voor- en nadelen van?

Lees verder