Zoutwatergroente

Zeewier is een verzamelnaam voor zeeplanten.
Er zijn verschillende kleuren zeewier en de kleur die het heeft, hangt af van de diepte waar het wier zich bevindt.

Groen drijft aan de oppervlakte, bruin ligt een stuk onder water en rood diep onder water.

 

De verschillende soorten Hijiki, Arame en Kombu zijn in gedroogde vorm verkrijgbaar. Als je ze weekt voor gebruik, kun je ze gebruiken in gerechten. Zeewier bevat veel eiwitten en erg veel mineralen waaronder calcium.

Als je veel zeesla eet dan heb je veel ijzer te pakken en in zeekraal zit veel jodium. Wanneer je geen brood en geen jozozout eet, zoals veel gezonde eters doen, kan een jodiumtekort ontstaan en hierdoor kan je schildklier vertragen.

Je krijgt het koud, je wordt dikker enz. Door extra zeewieren te eten of kelktabletten te nemen, kun je dit probleem oplossen.

Soorten zeewier

  • Kelp: tabletvorm
  • Agar agar: natuurlijke bindmiddel
  • Arame: zoet en mild van smaak
  • Dulse: redelijk zacht van smaak
  • Hijiiki: erg sterk van smaak, moet je van houden
  • Kombu
  • Wakame zit bomvol omega 3 vetzuren
  • Nori zijn gedroogde zeewiervellen die je gebruikt bij sushi

 

Zoetwatergroenten zijn spirulina en chlorella. Beide zijn heel gezond en zijn in tabletvorm te krijgen voor meer energie (spirulina) of als sterke ontgifter (chlorella). Beide bevatten veel mineralen en zijn erg gezond.

www.persoonlijke-voeding.nl
facebook

Gerelateerde artikelen

FemNa40