Medicijnresten in water

Ik ben inmiddels verhuisd naar een nieuwe woning. Na jaren overal en nergens gewoond te hebben, wil ik hier voorlopig blijven.

Dus tijd voor mij om in de wereld van de waterzuivering te duiken, want een waterzuiveraar ga je niet plaatsen als je ergens maar korte tijd verblijft.

Omdat ik hier langer ga verblijven is een investering in een waterfilter wel gerechtvaardigd.

 

Er zijn zeer veel aanbieders van waterzuiveringssystemen in diverse prijsklassen, met ieder hun eigen benaderingswijze.

Testen op slechts 60 stoffen

Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat er nogal wat mis is met ons dagelijks drinkwater. Hoewel we in Nederland relatief goed water hebben, met weinig chloor, testen de waterleidingbedrijven ons water op slechts 60 stoffen.

Er worden door Nederlanders gemiddeld 1800 verschillende soorten medicijnen geslikt, die in onze watercyclus terecht komen. Deze 1800 medicijnen komen via de urine in het riool en worden niet geheel uit het drinkwater gefilterd.

Het zou ook ondoenlijk zijn: het gaat om zulke grote hoeveelheden dat het lastig is om alles eruit te halen.
Naast medicijnresten zoals antibiotica, röntgencontrastmiddelen, antidepressiva en de pil zitten er ook resten van bestrijdingsmiddelen in het drinkwater. Hoewel de hoeveelheden van de verontreinigingen klein zijn, zijn de onderlinge kruisreacties onbekend. Zo kan chloor reageren met andere stoffen.

Pak water

Het beste is drinken uit glazen flessen, maar dat wordt in Nederland niet meer verkocht. Het is plastic of een pak. Een pak ziet er misschien onschuldig uit, maar er zit binnenin een soort aluminium lijmlaag, die ik niet vertrouw.

Bovendien komt bijvoorbeeld Bar le Duc van het Utrechtse industrieterrein De Lage Weide. Sommigen noemen het daarom Utrechts leidingwater in pakken. Erg milieuvriendelijk is het ook niet. Leidingwater drinken is het milieuvriendelijkst.

Water filteren

Volgens de Japanner Masaru Emoto heeft water een geheugen en moeten we het water goed behandelen.
Zelfs gedachtekracht maakt al uit. Wij mensen bestaan voornamelijk uit water. Door goed water kunnen we ontgiften en voedingsstoffen vervoeren door het lichaam.

Al met al heeft het mij doen besluiten nu een EWO-waterfilter op mijn kraan te zetten, die het water ook vitaliseert. De waterfilter heeft een filterdichtheid van 0,45 µm, waardoor lood, koper, bacteriën, gisten, medicijnenresten, chloor en bestrijdingsmiddelen eruit gefilterd worden. Andere waterfilters, van bijvoorbeeld Brita, hebben een grovere filter waardoor er minder gefiltreerd wordt. Daarnaast zorgt een EWO-filter ook voor werveling en magnetisatie van het water.

Ik ben er erg blij mee. Mocht je er wat voor voelen, dan heb ik het je makkelijk gemaakt door het in de aHealthylife webwinkel aan te bieden. Zowel de on tap voor op de kraan als de inbouw staan in de webwinkel.
De filterpatronen komen uit Duitsland en de filters zelf worden gemaakt in Oostenrijk. Uiteraard geef ik er zoals gebruikelijk wat korting op. Met de patronen kun je zeker zes maanden doen.

Juglen Zwaan
aHealthylife.nl

FemNa40