Cocktalicious heeft voor Valentijnsdag dit jaar
2 nieuwe cocktails gemaakt.
Romance in a glass! Onderstaand de recepten.
Bellini Rosso
Deze Bellini Rosso is een romantische variant op de klassieke Bellini. Je maakt het met een coulis van aardbeien en prosecco. Garneren met een hartje van aardbeien. Ideaal drankje voor een romantisch champagne ontbijtje op Valentijnsdag. Toch?
Wat heb je nodig voor een Bellini Rosso?
Prosecco (ca 2 delen)
Aardbeien (4 stuks)
Limoensap (van 1 partje)
Vanillesuiker of gewone suiker (1,5 theelepel)
1 deel = 30 ml
Bereiding
Kies vier 4 mooie aardbeien per glas. Snijd ze in kleine stukjes. Blend of muddle de gesneden aardbeien met een squeeze limoensap en 1,5 barlepel vanillesuiker tot je een mooie egale aardbeidensap hebt. Schenk dit uit in een champagneglas tot je glas tot ca 40% gevuld is. Daarna vul je je glas met prosecco. Even roeren met je barlepel en opdienen met aardbeitje aan het glas. Cin cin!
Handige tip
Bellini´s en andere champagne cocktails kun je in allerlei kleuren maken en kun je perfect voorbereiden.
De fruitpuree kun je namelijk invriezen als ijsklontjes. De dag erna heb je heerlijke champagne cocktails.
Ideaal voor een cocktailparty.
Kiss from a Rose
Alleen een roos is maar afgezaagd. Geef er een mooie cocktail bij op Valentijnsdag. Zoals deze Kiss from a Rose. Je maakt hem met Monin rose, gin, limoen en wat granaatappelsap. Opdienen met rozenblaadjes. Zo laat je zien dat je écht moeite hebt gedaan!
Wat heb je nodig voor de Kiss from a Rose?
Gin (1 deel)
Monin Rose (10 ml)
Granaatappelsap (1 deel)
Limoen (sap van 1 limoenpartje)
Garnering: rozenblaadje
1 deel = 30 ml
Hoe maak je de Kiss from a Rose?
Deze cocktail maak je met een shaker met ijs. Begin met 1 deel Gin en 10 ml Monin Rose. Voeg daar 1 deel granaatappelsap en een squeeze limoensap aan toe. Even shaken en uitschenken in je glas. Voor het opdienen garneren met bijpassend rozenblaadje.
Foto's en bron: Cocktailicious.