Wat is bulgur zul je denken. Bulgur is een graanproduct dat eerst wordt gekookt of gestoomd en vervolgens gebroken.
De korrels zijn stevig en hebben een licht nootachtige smaak.
Ze zijn er in een grove en een fijne variant.
Herkomst
Eeuwenlang was bulgur het belangrijkste volksvoedsel in Turkije. Ook in de rest van het Midden-Oosten wordt bulgur net zo vaak gegeten als rijst.
Het verschil tussen bulgur en couscous
Bulgur wordt vaak in een adem genoemd met couscous. Die wordt echter gemaakt van griesmeel dat wordt gemengd met met water en fijngewreven tot kleine bolletjes. Deze couscous bolletjes worden vervolgens gedroogd.
Welke voedingsstoffen bevat bulgur
Dit goudgele graanproduct is rijk aan vezels en een bron van eiwit, mineralen en vitamine B.
Je kunt bulgur zowel warm als koud eten. Het is ook eenvoudig te gebruiken als basis voor gehaktballetjes,
als vulling voor groenten uit de oven of als bijgerecht bij stoofpotten, suddervlees en kipgerechten.
Bekende gerechten met bulgur zijn Turkse pilav (stoofschotel) en taboulé (frisse groentesalade met verse kruiden).