Ananas-gember confiture

Bij een ontbijtje horen plakjes kaas en eventueel wat vleeswaren. De pot jam ontbreekt daar ook nooit bij.

Dit recept laat op eenvoudige wijze zien hoe je je eigen jam kunt maken.

Onderstaand vind je een combinatie van ananas en gember,
te lekker gewoon!

 

Benodigdheden

1 ananas, geschild
1 zakje verse gember (150 gr), geschild
900 gr geleisuiker (pak 500 gr)
2 limoenen, schoongeboend

Bereiding

Snijd de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de gember in stukken en maal fijn in de keukenmachine. Doe de ananas en gember samen met de suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan.

Schep de ananas en aanhangend vocht in een pan met dikke bodem. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Voeg de rasp en het sap toe. Breng op laag vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook 20-25 minuten of tot de jam 105 °C is, controleer dit met een keukenthermometer. Laat 10 minuten afkoelen.

Schenk de jam in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de potten omgekeerd afkoelen.
Plak er een etiket op met de datum. Op een koele, donkere plek is de jam 1 jaar houdbaar.

Eet smakelijk!

Geplaatst door: Jannie Vennius

 


 

FemNa40