Avocadosoep met groene asperges

Met de zon aan de hemel wil je niet echt boven een warm bord eten zitten.

Je besteedt ook meer tijd buitenshuis en hebt dus minder tijd om te koken.

 

Gelukkig zijn er gezonde en koude gerechten te maken die niet veel tijd in beslag nemen.
Naar gelang de hoeveelheid die je lust, is dit een heerlijk voorgerecht of anders je hoofdmaaltijd.
Onderstaand het recept van de heerlijke koude soep.

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 bos groene asperges (500 g)
  • 2 limoenen, schoongeboend
  • 1 bakje munt (15 g)
  • 1 beker yoghurt extra mild (150 g, evt. biologisch)
  • 2 eetrijpe avocado's
     

Bereiding

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de koppen van de asperges en houd apart. Snijd de rest in stukken. Kook de aspergestukken in water met zout 3 minuten. Giet af. Kook ondertussen de aspergekoppen in 2 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Doe het rasp en sap samen met de aspergestukjes, muntblaadjes en yoghurt in een ruime kom.

Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe met 100 ml water in de kom. Pureer met een staafmixer tot een egale soep. Verdeel over 4 borden en garneer met de aspergekoppen.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

FemNa40