Wat is er gezelliger dan een barbecue met familie en vrienden?
Onderstaand een aantal heerlijke recepten om van je barbecue gegarandeerd een succes te maken.
Een beetje wijn en wat vrolijke muziek en de avond kan niet meer stuk! Veel bbq-genot!
Asperges en zalm in honing-mosterdsaus
Foto van: allrecipes_fotos
Benodigdheden (2 porties)
- 1 1/2 theelepel maïzena
- 1 klontje boter, gesmolten
- 1 theelepel worcestersaus
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 1 mespuntje witte peper
- 2 (100 g) zalmfilet
- 1/4 kopje walnootstukjes
-
250 g verse asperges, schoongemaakt
Bereiding
In een kommetje maïzena, boter en worcestersaus tot een glad geheel mengen. Honing, mosterd en peper erdoor roeren. Elke zalmfilet op een dubbel laag aluminiumfolie leggen. De honingdressing erover druppen en de walnoot erover strooien.
De asperges rond de zalm leggen. Het folie rond de vis dichtvouwen en stevig dichtdraaien. 15-20 minuten op een matig hete barbecue roosteren tot de vis makkelijk met een vork uiteen valt.
In de oven kan ook: 15-20 minuten op 230°C/gasstand 8.
De beste steak
Foto van: naples34102
Een malse, smaakvolle steak zoals je die in restaurants vindt. Serveren met gesauteerde champignons en een puree van knoflook.
Benodigdheden (4 porties)
- 4 (175 g) rib-eye steak
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 8 teentjes knoflook, fijngesneden
-
4 takjes verse rozemarijn
Bereiding
De barbecue (of grill) goed heet laten worden. De steaks licht met olie insmeren (om te voorkomen dat ze aan het bakrooster plakken). Op smaak brengen met zout en peper. Vervolgens beide kanten insmeren met knoflook en 15 minuten laten intrekken.
De steaks op de voorverwarmde barbecue dichtschroeien en direct (na 30 seconden) omdraaien. Takjes verse rozemarijn erop leggen. 7 minuten per kant grillen of tot gewenste gaarheid. Vergeet niet de takjes rozemarijn voor het omdraaien te verwijderen en later weer terug te leggen.
Gegrilde makreel in teriyakisaus
Foto van: Chicago Lynn
Deze Japanse marinade geeft een heerlijke smaak en textuur aan gegrilde makreel. Geelstaart, tonijn of zalm zijn ook lekker in dit gerecht. Eenvoudig en exotisch!
Benodigdheden (4 porties)
- 4 makreelfilets
- 60 ml ketjap
- 60 ml mirin (zoete Japanse wijn)
- 1 eetlepel ruwe rietsuiker
-
1/2 eetlepel gember, geraspt
Bereiding
De filets afspoelen en droogdeppen met een stuk keukenrol. In een middelgrote kom ketjap, mirin, suiker en gember mengen. Leg de filets in de marinade en minstens 20 minuten laten intrekken.
De oven voorverwarmen op grillstand of de barbecue goed heet laten worden. De filets 5-8 minuten grillen,
af en toe bedruipen tot deze met een vork uiteen vallen. Serveren met een schijfje citroen of Chinese radijs ter garnering.
Gemarineerde kipspiesjes van de barbecue
Foto van: allrecipes
Dit recept voor geroosterde kipspiesjes moet ik gewoon delen! Laat de kip 3 uur marineren!
Benodigdheden (4 porties)
- 1 pak (200 g) Griekse yoghurt zonder vet
- 100 g feta, verbrokkeld
- 1/2 theelepel citroenrasp
- 2 eetlepels vers citroensap
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1/4 theelepel gedroogde en gemalen rozemarijn
- 500 g kipfilet, in stukken van 2,5 cm
- 1 grote rode ui, in partjes
-
1 grote groene paprika, in stukken van 3 cm
Bereiding
In een grote, ondiepe ovenschaal yoghurt, feta, citroenrasp, citroensap, oregano, zout, peper en rozemarijn vermengen. De kip in de schaal leggen en een sauslaagje geven. Afdekken en 3 uur in de koelkast laten marineren.
De barbecue goed heet laten worden. Afwisselend kip, ui en groene paprika aan vleespennen rijgen.
De resterende saus verwijderen. De spiesjes op de voorverwarmde barbecue roosteren tot het vlees wit is en het vleessap helder.
Salade met gegrilde kip en fruit
Foto van: allrecipes
Deze salade ziet er prachtig uit, heeft een heerlijke smaak en is bereid op basis van seizoensfruit
(aardbeien, bosbessen, frambozen en bramen in de zomer en stukjes sinaasappel in de winter). In welke tijd van het jaar je de salade ook bereid, hij zal gegarandeerd succes oogsten.
Benodigdheden (4 porties)
- 500 g kipfilet
- 50 g pecannoten
- 150 g aardbeien, in stukjes gesneden (of gebruik een ander fruit dat op dat moment in het seizoen is)
- dressing
- 5 eetlepels rode wijnazijn
- 4 eetlepels basterdsuiker
- 225 ml olijfolie
- 1/2 ui, in stukjes gesneden
- 1 theelepel gemalen mosterdzaad
- 1 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen witte peper
-
2 kroppen romaine sla (bindsla), gewassen, drooggedept en in stukjes gescheurd
Bereiding
Verwarm de gasbarbecue voor op de hoogste stand. Vet het rooster lichtjes in en grill de kip in 8 minuten aan iedere kant gaar of tot het vleesvocht helder is. Van de barbecue halen, laten afkoelen en in stukjes snijden.
Bak onderstussen de pecans in een droge koekenpan op middelmatig vuur totdat ze gaan geuren (blijf constant roeren, ongeveer 8 minuten). Haal ze van het vuur en zet ze apart.
Rodewijnazijn, suiker, olie, ui, mosterdzaad, zout en peper in een keukenmachine schenken en roeren tot er een gladde massa ontstaat. Verdeel de blaadjes sla over een bord. Verdeel hierover kipreepjes, aardbeien en pecans en sprenkel de dressing er vlak voor serveren overheen.
Eet smakelijk!