Chinese kip

Dit recept heeft de vader van een van de redactrices van FemNa40 ooit op tv gezien en meteen gemaakt. Het werd de favoriet van de hele familie. Zij hebben het Chinese kip genoemd.

 

Een pittig gerecht

Lekker gerecht wat het hele jaar door geserveerd kan worden.

Benodigdheden voor de marinade (3 of 4 personen)

  • 8 ons kipfilet klein gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • 6 eetlepels ketjap

Goed mengen en de kip er een uurtje in marineren.

Benodigdheden voor de saus

  • 2 klein gesneden uien
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 3 tl suiker
  • 3 eetlepels chilibeansaus (Toko)
  • 4 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 6 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • 3 eetlepels sisianpepers heet maken in koekenpan en fijn vijzelen

Dit alles in een kom mengen.

Verder heb je wat sesamzaadjes nodig.

Bereiding

Wadjang (wok) met 5 eetlepels maisolie verhitten, kipfilet in 2 porties aanbraden en uit de pan halen.

Verse olie in de pan doen en goed heet laten worden. Sesamzaadjes in de pan iets bruin laten worden.  Doe hier snel de saus bij en daarna de kip. Het geheel ongeveer 4 minuten laten garen en op een bord bovenop de rijst scheppen. Dit smeekt heerlijk met komkommer.

Tip

Neem een eetlepel met een bolletje erop dus niet afgestreken, maar dat moet je zelf even uitvogelen wat je lekker vind. Als je een tip nodig hebt over dit recept weet je ons te vinden op de site.

Eet smakelijk!

 

FemNa40