Het klinkt heel erg raar om ijs als ontbijt te eten, maar het is wel briljant.
Deze ’smoothie’ heb ik gemaakt met bevroren banaan en wat minder melk dan normaal, zodat het qua consistentie echt op ijs lijkt.
Banaan is van nature al zoet dus hoef je er geen honing of suiker aan toe te voegen. Ik voegde er ook wat spinazie bij voor de nodige extra vezels en vitamines, daar proef je verder niets van.
Met dit recept maak je twee porties.
Benodigdheden
Cacaopoeder 1 eetlepel
Banaan 2 stuks, in plakjes en bevroren
Rauwe cacao nibs 2 eetlepels
Pindakaas 3 theelepels
Spinazie handje
Amandelmelk 200 ml
Bereiding
Meng alle ingrediënten in een blender, maar houd één eetlepel cacao nibs apart. Laat de blender 2-3 minuten draaien. Verdeel het ’ijs’ over twee glazen en garneer met de overgebleven cacao nibs.
Lekker snel klaar, eet het direct!
Eet smakelijk!
Claartje