Een Rum Swizzle is een op rum gebaseerde cocktail en in Bermuda een nationale drank.
Alhoewel de originele swingende cocktail
Rum Swizzle met ananassap wordt gemaakt,
leek mij perziksap juist wel lekker en het ziet er ook nog eens mooi uit.
Deze Rum Swizzle maakten we met de Dominicaanse rum Brugal Anejo, number 1 rum in the Caribbean.
Benodigdheden Rum Swizzle
Donkere rum (deze hebben we gemaakt met Brugal Añejo) (1 deel)
Perziksap (of andere sap zoals ananassap of passievruchtsap) (1,5 deel)
Limoensap (halve limoen)
Garnering perzik
1 deel = 30 ml
Bereiding Rum Swizzle
Gebruik een shaker en een glas met ijs. Begin de ingrediënten met een barmaatje in de shaker met ijs te doen. Ongeveer 10 seconden shaken tot je de ijscondens aan de buitenkant van de shaker voelt. Uitschenken in een glas gevuld met crushed ice. Opdienen met 2 stukjes verse perzik.
Het originele cocktailrecept en de foto zijn afkomstig van Cocktailicious.