Couscous met gegrilde groenten

Ook wel eens met vakantie naar een Arabisch land geweest? Dan heb je vast en zeker couscous voorgeschoteld gekregen en misschien ook wel zelf besteld. Bij thuiskomst wil je het eens gaan uitproberen maar je weet niet precies hoe.

Je kunt natuurlijk naar een of ander restaurant gaan, maar wat is er leuker om het eens zelf proberen klaar te maken. Onderstaand lees je wat je er voor nodig hebt en hoe je het bereiden moet.

 

Benodigdheden

300 g couscous
2 bakjes munt (alleen de blaadjes)
2 tenen knoflook
1 theelepel gemalen chilipeper
100 ml olijfolie
30 g pijnboompitten
2 aubergines
2 rode paprika's
1/2 potje zwarte olijven
4 theelepels baharat (specerijenmengsel van Jonnie Boer)

Bereiding

Doe de couscous in een kom. Schenk er 350 ml kokend water over en laat dit 10 minuten wellen.
Doe ondertussen 20 g munt samen met de knoflook, chilipeper en 80 ml olie in een hoge beker en pureer met een staafmixer.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten ongeveer 3 minuten. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de rest van de munt in reepjes.

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een 1/2 cm dik. Halveer de paprika's en maak ze schoon.
Snijd elke helft in drie stukken. Bestrijk de groenten met de kruidenolie.

Verhit een grillpan zonder boter of olie en gril de groenten in 6 minuten. Keer halverwege. Schep ze om met de rest van de kruidenolie en de olijven.

Roer de couscous los met een vork. Meng de baharat, de rest van de olie, munt, peper en eventueel zout door de couscous. Schep de helft van de groenten erdoor en leg de andere helft erop en bestrooi het geheel met de pijnboompitten.

Bij dit vegetarische gerecht kun je altijd bedenken of je er wel of geen vlees bijneemt.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

FemNa40