ACTIE
'Zo bakt Nederland', uitgegeven door Uitgeverij Elmar BV, verloot 2 exemplaren van dit boek onder de lezeressen.
Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur dan je naam en adresgegevens naar: info@femna40.nl
Onderstaand een recept uit dit boek om heerlijke en gezonde cupcakes te maken voor de feestdagen.
Voor sinterklaas kun je er wat speculaaskruiden indoen en voor kerst of oudjaarsdag maak je ze met een vanillesmaak.
Benodigdheden (18 stuks)
Beslag
- 2 eieren
- 2 eetlepel wijnsteenbakpoeder
- 125 gr zoet naar keuze (palmsuiker, sukrin)
- 150 gr meel (of glutenvrij 100 gr rijstemeel en 50 gr bio-maizena)
- natuurlijk vanille extract
- 65 gr bak en braad van de reformzaak
Smelt de boter. Meng alle ingrediënten samen in een kom en doe het beslag in de kleine cupcake houders of apparaat
(te verkrijgen bij Kruidvat of Blokker). Bak ze gaar in 25 minuten.
Botercrème
- 200 gr santen
- 80 gr zoet naar keuze (palmsuiker, sukrin)
- 100 gr rijstecuisine
- natuurlijke kleurstof
Smelt de santen (au bain marie). Maak van de suiker poedersuiker (in koffiemolen of vijzel). Voeg alle ingrediënten in een shredder of keukenmachine en laat het flink draaien.
Stop daarna alles in een spuitzak en leg hem voor een half uurtje in de koelkast om hem iets in te dikken, maar niet te lang,
want santen wordt keihard, dus vrijwel meteen verwerken als de cupcakes zijn afgekoeld of opnieuw de santen smelten.
Spuit de botercrème op de cupcakes en versier ze met verse stukjes fruit en wat kokos.
Eet smakelijk!