In de zomerperiode brengen we niet veel tijd in de keuken door. We eten wat meer liflafjes en fabriceren wat in elkaar.
Meerdere keren patat met mayonaise of andere snacks waar mayonaise in zit, is niet echt goed voor je.
Onderstaand een aantal yoghurt dips die de mayonaise kunnen vervangen en waarin je je groenten of patatjes lekker kunt dippen.
Griekse yoghurt is veel dikker dan de Hollandse en daardoor uitermate geschikt om een lekkere dipsaus te maken.
Griekse yoghurt met chilisaus en verse gember
Je maakt deze dip lekker pittig en een tikkeltje zoet met 4 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel geraspte verse gember. Houd je van extra pittig? Snijd dan een rode peper in dunne ringetjes en strooi die erover.
Griekse yoghurt met avocado en bieslook
Je dip wordt lekker fris en romig als je de yoghurt pureert met 2 eetrijpe avocado's. Roer er een bakje fijngesneden verse bieslook door en een paar druppels pittige saus, b.v. Frank's RedHot Original Sauce.
Griekse yoghurt met harissa en koriander
Geef je yoghurtdip een Noord-Afrikaans tintje door het te mengen met 1 bakje fijngesneden koriander,
2 theelepels paprikapoeder en 1 eetlepel harissa (smaakmaker op basis van peper, specerijen en olie).
Griekse yoghurt met komkommer en munt
Zin in fris? Maak dan een dip van yoghurt met een 1/2 geraspte komkommer, een half teentje fijngesneden knoflook en de fijngesneden blaadjes van 3 takjes munt. Laat je de munt weg, dan heb je de Griekse Tzatziki.
Om je vingers bij af te likken!