Wat is er leuker met deze dagen dan smullen van een zalige paasbrunch met familie of vrienden?
Erg lekker hierbij zijn perfect gepocheerde eieren.
Gepocheerde eieren
Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen:
- Breng water aan het koken in een steelpan.
- Voeg een scheutje azijn toe, dan lekt het eiwit niet uit het vormpje. Gebruik een lichte azijn zodat het ei niet verkleurt.
- Plaats wat huishoudfolie in een kopje, borstel lichtjes met olie en plaats er een vers ei in. Sluit de folie door de uiteinden samen te draaien zodat je een zakje krijgt.
- Zet het vuur lager, het water moet heel zachtjes koken.
- Plaats het ei in het zakje voorzichtig in het water en laat 4 minuten koken.
- Haal het zakje uit het water met een schuimspaan.
- Open het zakje en klaar!
Gepimpte paaseitjes
Een lekkere brunch verdient ook een mooi versierde feesttafel. Wat dacht je van gepimpte paaseitjes?
Je kunt paaseieren op heel veel verschillende manieren versieren. Je kunt ze verven, beschilderen, beplakken met glitter of zelfs stencilen. Maar heb je er ooit aan gedacht om voor elk lid van je gezin een persoonlijk ei te maken met hun eigen foto er op?
Benodigdheden
- Een aantal hardgekookte eieren (zorg ervoor dat ze voldoende afgekoeld zijn zodat je je handen niet verbrandt!)
- Foto’s van je gezin, geprint op gewoon papier
- Decopatch lijm/lak
- Een schaar en kwastje
Stap 1
Knip de gezichten uit die je wilt gebruiken voor de eieren. Zorg ervoor dat de afbeeldingen klein genoeg zijn zodat ze op de eieren passen.
Stap 2
Breng met een kwastje wat Decopatch aan op een klein deel van een ei.
Stap 3
Plaats de uitgeknipte foto voorzichtig op de aangebrachte lijm. Waar nodig kun je de foto nog een beetje bijknippen zodat hij beter op het ei past.
Stap 4
Als de lijm droog is, lak je het hele ei met een laagje Decopatch. De foto blijft dan goed op z’n plek zitten en bovendien krijgt je ei een mooie glans. Zodra de eerst laag droog is, breng je een tweede laag aan. Laat daarna helemaal drogen.