Een ècht traditioneel Paasgerecht

Onze traditie leeft voort met het Paasdiner… Het is een ècht begrip geworden… wij eten met Pasen altijd asperges met holllandaise saus volgens het aloude familierecept.

Deze hollandaise saus is niet te vergelijken met andere sausen, vinden wij en onze gasten die dit hebben kunnen proeven.

Onderstaand het recept van de hollandaise saus.

 

Benodigdheden (4-6 personen)

4 eierdooiers
1 theelepel wijnazijn
3 eetlepels water
150 gr boter
halve theelepel zout
1 mespuntje suiker
1 mespuntje witte peper
sap van een halve citroen

Bereiding

De eierdooiers met de azijn en het water in een kommetje schuimig opkloppen. Au bain marie met een garde voorzichtig roeren tot de saus iets gebonden is. De vloeibare, lauwwarme boter met een lepel tegelijk aan de saus toevoegen en goed doorroeren. Op smaak brengen met de specerijen en het citroensap.

Voor de fijnproevers onder ons kun je vlak voor het opdienen nog een beetje stijfgeklopte slagroom en een scheutje ketjap erdoorheen roeren.

Heerlijk bij de asperges zijn nieuwe aardappeltjes, beenham, zalm en kleine stukjes hardgekookte eieren.

Vrolijk Pasen alvast en eet smakelijk!

FemNa40