Vandaag wil ik graag een recept met jullie delen. Een elegant voorgerecht.
Coquilles met krokante Parmaham, baby asperges en boter-honing saus.
Benodigdheden (4 personen)
12 coquilles (3 p.p.)
20 groene babyasperges
4 plakken Parmaham (niet te dun gesneden)
olijfolie extra vergine
1 vers knoflooktentje fijn gesneden
100 g geklaarde boter
sap van 1 citroen
een paar eetlepels honing
peper
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Leg dan de plakjes Parmaham op bakpapier in de oven en haal deze er pas uit als ze lekker knapperig zijn. Laat afkoelen. Snijd dan de ham in kleinere stukkjes.
Blancheer de groene babyasperges voor 2 minuutjes. Bak ze dan even kort aan in een pan met wat geklaarde boter, olijfolie en de fijngesneden knoflook. Laat de asperges heel zacht nagaren.
Voor de saus: laat in een klein pannetje op een laag vuurtje, 100 g geklaarde boter smelten. Voeg dan wat citroensap, honing, peper en zout toe. Proef en pas eventueel de smaak aan.
Met de stafmixer de saus strak emulsioneren. Marineer de coquilles kort van tevoren in wat olijfolie, peper en zout. Gril of bak de coquilles op het laatste moment niet langer dan 30 seconden per kant.
Assembleer dan het gerecht op bord (een mooi schoteltje mag ook). de coquilles, de knapperige ham ertussen voor de tegensmaak, de asperges, de boter-honing saus.
Genieten maar weer!