Ik was een paar weken geleden in Griekenland waar het ongeveer 28 graden was.
Bij terugkomst op Schiphol had ik een korte broek aan.
Ik kon ik wel janken, zo koud was het hier. Daar had ik niet bij nagedacht.
Wat doe je eraan? Niet zeuren, maar erwtensoep maken.
Deze superslanke erwtensoep is voor 2-4 kommen/personen. Dus een leuk idee voor als het weer kouder wordt.
Benodigdheden
Doperwten 500 g (uit de diepvries)
Griekse yoghurt 100 ml
Groentebouillon 1/2 liter
Munt 4 takjes (vers)
Bereiding
Ontdooi de erwten uit de diepvries door er een halve liter kokend water en een bouillonblokje bij te doen.
Zet de pan met de erwten op het vuur en kook een minuut of 3. Laat 5 minuten afkoelen.
Doe de inhoud van de pan inclusief de helft van de Griekse yoghurt en de helft van de munt in een blender.
Zet aan en meng 1-2 minuten. Let op: Je hebt hier wel een blender voor nodig die met hete vloeistoffen om kan gaan!
Mijn Solis Extreme Power Blender kan dat (want: stoomventiel in de deksel), maar als je geen stoomventiel in de deksel hebt, zou ik het niet proberen. Gebruik in dat geval een staafmixer of laat de soep eerst flink afkoelen en gooi 'm daarna pas in de blender.
Serveer de soep met de overige Griekse yoghurt en garneer met de rest van de munt.
Eet smakelijk!
Foto's Claartje Schröder
SOLIS Extreme Power Blender € 699,90 |
SOLIS Staafmixer Power Mixer, type 830 € 109,00 |
MAGIMIX Blender € 199,00 |