Wil je het eens anders doen met de paasdagen, probeer dan het recept van exotische paaseieren.
Benodigdheden
- Twaalf eieren
- Kerrie poeder
- Uien (2 grote)
- Knoflook (twee teentjes)
- Rode paprika (1 kleine)
- Snufje zout
- Bladpeterselie
- Koriander
- Snufje zwarte peper
- Peper naar smaak.
- Olie
Bereiding
Kook de eieren hard.
Frituur de geschilde eieren in een laagje olie (deksel op de pan, voorkomt spatten, voorkomt blaren). Keer de eieren af en toe om zodat het frituren goed lukt.
Na het frituren lijken de eieren op een ome bushi (oude Japanse vrouw). Geplooid! Je bent op de goede weg.
Snij de uien in kleine stukjes en bak ze. Mag in dezelfde olie. Goudbruin.
Voeg de kerrie toe. Daarna een beetje gekookt water.
Voeg toe: in kleine stukjes gesneden bladpeterselie, koriander, rode paprika (deze ingrediënten bekoren het oog en de maag). Knoflook, zout en zwarte peper naar smaak.
Wil je wat variatie: kokosmelk geeft de exotische paaseieren net dat smaakje anders.
Serveertips
Een bruin pistoletje
Een wit pistoletje
In een rauwkost salade
Met rijst en (willekeurig) groene en oranje kleurige groente
Eet! smakelijk!
Geplaatst door: Nellie Bakboord