Gado gado op een makkelijke manier met pindasaus

Waarom Gado gado een van mijn favoriete gerechten is, komt natuurlijk door de pindakaas.

Het is een makkelijk recept. Het grootste voordeel om zelf pindasaus te maken, is dat je een kleine verse portie kunt maken.

 


Mijn versie voor pindasaus bestaat per persoon uit twee eetlepels pindakaas. Een eetlepel bevat gewone pindakaas (mét stukjes noot natuurlijk) en eentje bevat faja lobi. Dat is Surinaamse pittige pindakaas en die is te gek.

Mocht je geen liefhebber zijn van pittig eten, dan kun je misschien beter twee eetlepels gewone pindakaas nemen. Dat is overigens wel zonde, want pittig is echt veel lekkerder! Een andere optie is het gebruiken van gewone pindakaas, met toevoeging van een mespuntje sambal.

Faja Lobi is vaak verkrijgbaar bij de toko. Dit recept is voor twee personen. Voor een koolhydraatarme maaltijd of lunch serveer je dit zonder rijst, voor een normale avondmaaltijd eet je het met een portie zilvervliesrijst
(80 gram per persoon, ongekookt).

Benodgidheden voor de pindasaus

Pindakaas 2 eetlepels
Sojamelk 3-4 eetlepels
Pindakaas 2 eetlepels (Faja Lobi: pittige pindakaas)

Hoofdingrediënten

Tauge 75 g
Bloemkool 1/2 stuks
Sperziebonen 200 g
Komkommer 1/2 stuks
Eieren 2 stuks

Bereiding

Stoom of kook de bloemkoolroosjes en boontjes in 10-12 minuten gaar. Ze moeten ongeveer even lang garen, dus je kunt ze prima tegelijk bereiden! Voeg de laatste minuut de taugé toe, zodat die net niet meer rauw is.

Snijd de komkommer in stukjes of staafjes. Kook de eieren hard in 6-8 minuten, laat ze schrikken onder stromend koud water en pel ze.

Doe de pindakaas en de (soja)melk in een kommetje en verwarm het in een pannetje (niet laten koken!) of zet het 30 seconden in de magnetron. Je kunt de pindakaas nu als het ware laten oplossen in de melk en je zult merken dat de pindakaas het vocht heel snel opneemt.

Voeg nu ook de sambal toe, indien gewenst. Is je pindasaus te droog? Voeg nog een scheutje (soja)melk toe.
Is het juist te vloeibaar? Doe er dan weer een beetje pindakaas bij.

Verdeel de groenten over twee borden. Leg de gepelde eieren erbij en bedek alles met een lekkere laag pindasaus. Serveer indien gewenst met een portie zilvervliesrijst.

Selamat makan!

Foto: Claartje Schroder

Foodness

Gerelateerde artikelen

Clafoutis met perziken

Door:

De ‘clafoutis aux cerise’ (de kersen met pitten alstublieft, zoals de traditie is…), is een klassieker uit de Franse keuken en relatief makkelijk te maken. Een heerlijk nagerecht, lauw geserveerd, in puntjes.

Lees verder

FemNa40