Garnalen met knoflook uit de oven

Heel makkelijk in 10 minuten op tafel,
succes verzekerd!

Eén van mijn favoriete gerechten en zo klaar, heerlijk voor in het weekend.

Echt, je waant je weer even op je favoriete vakantieplek...

 

Benodigdheden (4 personen)

24 rauwe gepelde garnalen
Lekker veel tenen knoflook, heel fijn gehakt of geperst
1 chilipeper fijngehakt
250 ml goede olijfolie
60 g roomboter
Lekker wat verse fijngehakte peterselie
Zeezout en versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Doe alle ingrediënten, behalve de roomboter, in een ruime kom en vermeng alles goed. Giet over in een ovenschaal en verdeel de roomboter er in kleine blokjes overheen.

Zet de schaal 7-10 minuten in de oven tot de garnalen gaar zijn en alles lekker bubbelt.

Eet er een goed rustiek speltbroodje bij om heerlijk in de knoflookolie te dopen.

Enjoy!

Foto

 

Gerelateerde artikelen

Clafoutis met perziken

Door:

De ‘clafoutis aux cerise’ (de kersen met pitten alstublieft, zoals de traditie is…), is een klassieker uit de Franse keuken en relatief makkelijk te maken. Een heerlijk nagerecht, lauw geserveerd, in puntjes.

Lees verder

FemNa40