Irene heeft een heerlijk recept voor een groentebrood gemaakt, door het tarwemeel te vervangen door een boekweit- en kikkererwtenmeel.
Groentebrood is heel lekker en heel gezond en zo eet je moeiteloos weer extra groenten bij de lunch.
Benodigdheden
- 600 gr groente (courgette, wortel, pompoen, bataat)
- 100 gr kikkererwten meel
- 100 gr boekweitmeel
- 100 gr zonnebloempittenmeel (of je neemt 300 gr speltmeel)
- 1 flinke eetlepel (wijnsteen) bakpoeder
- 5 eieren
- tuinkruiden
- scheutje rijstolie (AH)
Bereiding
Rasp de groente fijn. Maak in een koffiemolen de zonnebloempitten klein (of gebruik ander meel). Voeg alles bij elkaar. Vet een bakblik in en doe het beslag erin. Bak het brood op 180°C in 40/50 minuten gaar. Ook heerlijk bij de lunch met een salade!