Happy Veggie

Granen in de keuken zijn hip & happening. Ze zijn authentiek en gaan al eeuwenlang mee.

Dat hebben ze te danken aan hun diversiteit en rijke smaak. Met granen kun je eindeloos variëren.

Ze vormen niet voor niets samen met peulvruchten de basis van het Lima-gamma en passen perfect binnen een bewuste levensstijl.

Vegetarisch kan ook lekker zijn.

 

Umami

De nieuwe Vegi Mixen Bulgur, Quinoa & Kikkererwten, Rijst, Linzen & Sesam en Spelt, Rijst, Haver & Groenten zijn een smakelijke combinatie van volmaakt bereide volkoren granen en peulvruchten. Bovendien zijn ze voorgekookt en zet je met een van de Vegi Mixen als basis in een handomdraai een warm bijgerecht of koude salade op tafel.

Het Vegi Mix gamma heeft zijn unieke smaak te danken aan Tamari, die verantwoordelijk is voor de umamibeleving, beter bekend als de vijfde basissmaak. Umami is de natuurlijke smaak, essentieel om de andere aanwezige smaken omhoog te halen.

Niet alleen voor vegetariërs

De Vegi Mixen zijn er overigens niet alleen om happy vegetariërs het leven makkelijker te maken met een uitgebreider smaakpalet. Ze zijn voor iedereen die weet dat plantaardige eiwitten een perfecte afwisseling zijn voor dierlijke eiwitten als vlees of vis! Bovendien zijn de nieuwe Vegi Mixen bijzonder geschikt voor iedereen die van lekker eten houdt èn snel een voedzaam bijgerecht op tafel wil zetten.

Leef je creatief uit!

Je kunt zó met de Vegi Mixen aan de slag en de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. De drie gevarieerde recepturen nodigen uit tot creativiteit: je kunt er vegetarische burgers of balletjes van maken en deze bakken. De mixen zijn heerlijk als vulling en passen bij gemengde salades. Ook lekker als tussendoortje, lunch of borrelhap. Leef je uit! Kijk voor meer recepten op www.limafood.com.

Combinatie granen en peulvruchten

Granen zijn al eeuwenlang authentiek en universeel voedsel, vanwege de diversiteit, rijke smaak en goede voedingswaarde. Ongeraffineerde granen, zoals in het Lima-gamma, verdienen terecht een volwaardige plaats in een dagelijks eetpatroon.

Binnen een evenwichtig voedingspatroon moet 10 à 15 procent van het totaal aantal dagelijkse calorieën bestaan uit eiwitten, hetgeen neerkomt op zo’n 50 g eiwitten per dag voor iemand die zo’n 2000 calorieën eet.

Bij een vegetarisch eetpatroon staat een combinatie van granen/peulvruchten en zaden garant voor dit percentage. Volkoren granen en peulvruchten zijn tevens belangrijk om de dagelijkse vezelbehoefte te halen van cruciaal belang in een goed voedingspatroon.

Wij geven je hierbij een recept.

Salade van Vegi Mix met quinoa, bulgur en kikkererwten,
tahinsaus met peterselie en citroen

Gerecht voor 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 5 minuten

     

Tahinsaus met peterselie en citroen
4 el van elk: Lima Tahin Natuur, water
geraspte schil + sap van 1 citroen
1 handje bladpeterselie, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
2 el Lima Balsamico Bianco
2 el olijfolie
1 zakje (250 g) Lima Vegi Mix met quinoa, bulgur en kikkererwten
1 rode ui, partjes
1 potje ingemaakte artisjokharten, uitgelekt, in 4 partjes
1 handje zongedroogde tomaten
2 geroosterde paprika’s,
kant-en-klaar, in reepjes
1 handje rucola
Lima zeezout, peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

Tahinsaus met peterselie en citroen: verwerk alle ingrediënten van de saus met de hulp van een keukenmachine of blender. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

Bereid de Vegi Mix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de Vegi. Mix met de tahinsaus. Voeg de rode ui, de artisjokharten, de zongedroogde tomaten en de gekonfijte geroosterde paprika’s toe.

Verdeel in kommen. Garneer met rucola.

Bron

Gerelateerde artikelen

Clafoutis met perziken

Door:

De ‘clafoutis aux cerise’ (de kersen met pitten alstublieft, zoals de traditie is…), is een klassieker uit de Franse keuken en relatief makkelijk te maken. Een heerlijk nagerecht, lauw geserveerd, in puntjes.

Lees verder

FemNa40