Hartige banketstaaf

Het is een typisch Nederlands gebruik om op Sinterklaasavond een lekker stukje, het liefst warm, banketstaaf met spijs te eten.

We houden graag onze tradities in stand,
maar kunnen er ook op variëren.

Een heerlijke variant is een banketstaaf gevuld met gehakt. Ook je kinderen zullen dit lekker gaan vinden.

Het recept heeft een bereidingstijd van 50 minuten.

 

Benodigdheden (4 personen)

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg 
  • 250 g gehakt 
  • 1 ei 
  • 1 ui
  • 75 g broodkruim
  • zout
  • peper
  • 1 eidooier
     

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er het ei, broodkruim, wat zout en peper door.

Leg drie deegplakjes achter elkaar, zodat ze elkaar een klein stukje overlappen. Plak de overlappende delen met een beetje water stevig op elkaar, zodat je een deegstrook krijgt van ongeveer 30x10 centimeter.
Doe hetzelfde met de drie andere deegplakjes.

Vorm van het gehaktmengsel twee rollen die iets korter zijn dan de deegrollen. Leg het gehakt op het midden van de stroken, vouw het deeg eromheen en plak de uiteinden vast met een beetje water.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de staven met de naad naar onderen. Klop de eidooier los en bestrijk hiermee de bovenkant en de zijkanten van de staven.

Bak de hartige banketstaven 30 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.

Eet smakelijk!

Bron: Keukentips.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40