Hartige oliebol

Niet iedereen houdt van zoet en eet daarom geen oliebollen met Oud en Nieuw.

Er zijn ook variaties te bedenken voor een hartige oliebol. Hierbij een suggestie hoe je een oliebol hartig kunt bereiden.

 

Door de oliebollen te vullen met stukjes kaas, paprika, ananas enz. krijg je een hartige oliebol. Hierop zijn veel variaties mogelijk. Wat denk je van stukjes chorizo met olijfjes of garnalen met lenteuitjes. Zelf maak ik hartige oliebollen altijd iets kleiner dan de gewone.

Voorbereiding

Rasp de oude kaas en snijd paprika en ananas in kleine stukjes. Meng dit, naar smaak, met kerriepoeder en zout. Doe de mix in een beslagkom en maak er volgens de aanwijzingen op de verpakking een glad beslag van.
Roer de hartige vulling door het beslag. Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag, tijdens het rijzen en bakken, niet meer door. 

Bereidingswijze

Laat in een diepe pan olie heet worden totdat een stukje witbrood binnen enkele seconden bruin kleurt.
Vorm met twee lepels of een ijslepel bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden. Keer ze halverwege om door met een vork even tegen de zijkant te drukken. Bak er niet meer als 3 a 4 tegelijk in circa 4 minuten rondom goudbruin. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken. 

Serveertips

Chorizoblokjes met gesnipperde olijf en een teentje geperste knoflook. Stukjes salami met blokjes tomaat en oregano. Fijngesnipperd licht gebakken spek met stukjes champignons.

Eet smakelijk!

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40