Veel mensen hebben een lactose-intolerantie of zijn allergisch voor koemelk.
Ook wordt er steeds meer vanuit een lifestyle gekozen voor andere alternatieven dan koemelk.
Hain Celestial heeft een Dream®-assortiment met zuivelvrije dranken zonder kunstmatige toevoegingen en rijk aan smaak.
Taart eten terwijl je verantwoord bezig bent? Je zult het niet geloven, maar dat kan! Probeer deze hartige aspergetaart eens met een zachte touch van Rice Dream® Original Calcium.
Benodigdheden (4 personen)
3 dl groentebouillon
1 bosje (500 g) asperges of witte asperges, vezelig uiteinde verwijderd
2 eieren
1 dl Rice Dream® Original Calcium of Oat Dream®.
100 g geraspte gruyère
1 kant en klare bladerdeeg (ongeveer 250 g)
1 eetlepel plataardige margarine en boter
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
Voorbereiding: 20 minuten. Bereidingstijd: 15-25 minuten.
Bereiding
Breng de bouillon aan de kook. Gaar de asperges 5 minuten. Laat de asperges vervolgens uitlekken.
Klop de eieren in een kom en meng ze met de rijstdrank. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de gruyère toe. Zet opzij.
Verwarm de oven voor tot 200°C. Rol het deeg zo nodig verder uit. Beboter een rechthoekige of ronde taartvorm. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg. Prik de bodem met een vork. Bestrooi met paneermeel en geraspte Parmezaanse kaas. Giet er het eimengsel over.
Schik de asperges naast elkaar over het eimengsel. Bak de taart in 25 tot 30 minuten. Laat afkoelen.
Snijd de taart in porties.
Eet smakelijk!