Het wil maar niet vlotten met het voorjaar. Een tijd waarin je met lekker weer veel buiten bent en niet al te lang in de keuken wilt staan.
Desalniettemin heb ik een recept voor je van een makkelijke maaltijdsalade die ook heerlijk smaakt met de verwarming nog aan.
Benodigdheden (2 personen)
2 moten warm gerookte zalm (of 200 g gerookte zalm )
1 avocado
1 bataat (zoete aardappel)
1 rode ui in ringen
I zakje gemengde sla
klein beetje gefrituurde uitjes (voor de crunchy bite en garnering)
zeezout of Himalaya zout
vers gemalen zwarte peper
citroensap
cocosolie/roomboter/ghee
Dressing:
4 eetlepels kwark
1 eetlepel mayonaise
Wasabi naar smaak
beetje citroensap
Bereiding
Bataat 20 minuten koken en in plakjes snijden. Avocado, doorsnijden, pit verwijderen en in plakjes snijden. Mootjes zalm in plakjes snijden.
Plakjes zoete aardappel en de uiringen bakken in beetje cocosvet, roomboter of ghee. Peper en zout erover. Dressing maken door de ingrediënten te mengen.
Sla over de borden verdelen. Dressing erover verdelen. De zalm en avocado erop (beetje citroen erover en peper en zout). Dan in het midden de plakjes gebakken aardappel verdelen. Daarop de gefrituurde uitjes.
Et voilà... bord vol gezondheid en in 10 minuten klaar!
Enjoy!