Indiase wortelsoep

Afgelopen weekend waren we op een cursus die de hele dag besloeg. Het begon om 09:00 uur en zou duren tot 17:00 uur.

Rond 13:00 uur kregen we een lunch aangeboden met vooraf deze heerlijke Indiase wortelsoep.
Het smaakte zo lekker, dat ik het recept wel wilde hebben en dat is gelukt ook!

Onderstaand vind je hoe je deze heerlijke en gezonde soep kunt maken.

 

Benodigdheden (4 personen)

2 uien
2 eetlepels olie
1 zakje panklare roerbakmix (400 gr Thaise mix)
1 pot wortelen (720 ml)
2 eetlepes Indiase Currypasta Madras
1 liter water
50 gr creamed coconut (van zo’n blok santen)
2 groentebouillontabletten
1 pak roerbak tofu finesse (200 gr) 
1 bekertje zure room (125 ml)
Pappadums
verse koriander  

Bereiding

Uien pellen en in stukken snijden. In een pan olie verhitten. Ui en roerbakmix ca. 5 minuten bakken (af en toe omscheppen). Intussen in de keukenmachine wortelen met vocht pureren. Currypasta door groenten in de pan roeren, 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Kokos, bouillontabletten en wortelpuree erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten laten koken. Laatste minuut tofu erdoor roeren en meeverwarmen.

Soep in de kommen doen en zure room erop scheppen. Pappadums en koriander er apart bij serveren.

Eet smakelijk!

FemNa40