'De vis wordt duur betaald', een uitdrukking die decennia geleden ontstaan is omdat vis in eerste instantie een duur product was.
Later werd vis goedkoper dan vlees en tegenwoordig is het weer andersom, mede door de geringe vangst.
Desalniettemin blijft vis heerlijk en daarom hier-onder een lekker recept.
Benodigdheden (4 personen)
600 gr kabeljauwfilet op de huid (staartstuk)
2 stukken van 3-4 cm verse gemberwortel
1 rode peper
3 takjes koriander
6 eetlepels sesamolie
1 eetlepel Japanse sojasaus
1/2 theelepel rietsuiker
Bereiding
Snijd de visfilet in 4 gelijke stukken of laat de visman dat doen. Schil de gember: rasp het ene stuk en snijd het andere stuk in plakjes. Snijd de rode peper in ringetjes en de koriander fijn.
Meng de geraspte gember, rode peper en koriander in een lage ovenschaal met de sesamolie, sojasaus en suiker. Wentel de stukken vis erin en laat 15-20 minuten per kant marineren. Verwarm de oven tot 180°C. Giet de marinade af en vang dit op in een bakje en leg de plakjes gember op de vis. Bak de vis in 10-15 min gaar, lepel er tijdens het bakken geregeld wat marinade over.
Bij een visgerecht zijn worteltjes doorgaans het lekkerst, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.
Een lekkere salade smaakt er ook altijd bij of lekkere sugarsnaps.
Eet smakelijk!