Kalfslapjes gevuld met groente

Een heerlijk licht gerecht uit de Italiaanse keuken.

 

Benodigdheden (4 personen)

  • 4 kalfslapjes (500 gr)
  • 160 gr rode paprika
  • 160 gr aubergine
  • 100 ml droge witte wijn
  • 3 el extravergine olijfolie
  • basilicum
  • bloem
  • zout

Materialen: vershoudfolie , vleeshamer, cocktailprikkers.

Bereiding

Snijd de aubergine in plakken van 3 mm dik en bestrijk ze licht met olie .Gril de plakken aubergine tot ze zacht zijn.Bestrooi de plakken met zout en hak ze grof. Snijd de paprika in hele kleine blokjes en bak ze 2-3 minuten in 1 el olie. Breng op smaak met peper en zout .

Leg een stuk vershoudfolie over de kalfslapjes en klop ze zeer dun met een vleeshamer (de folie zorgt ervoor dat  het vlees niet kapot gaat ). Verdeel de helft van de aubergine over de lapjes, daarna de  helft van de paprika en wat blaadjes basilicum. Vouw de lapjes dubbel, klop de randen dicht met de vleeshamer en zet ze vast met een cocktailprikker. Bestuif de lapjes met bloem en bak ze ca. 2 minuten in de resterende olie. Blus af met wijn en voeg de resterende groenten toe. Bak het geheel ca.1 minuut verder. Zet het vuur uit en serveer.

Eet smakelijk!

Recept komt uit het kookboek La Cucina Italiana.

FemNa40