Kerst Punch

Dit jaar hebben we voor een pre-christmas party een mooie punch gemaakt. Omdat we natuurlijk eerst ons recept moesten testen, maakten we onze Kerst Punch al eerder.

Ik leende de mooie punchschaal van het omaatje van Bart en daarna ben ik rood fruit gaan kopen.

Voor deze feestelijke Kerst Punch heb ik gebruikt: frambozen, cranberries, limoen, vodka, chambord likeur, dom benectine en prosecco. 

 

Wat heb je nodig voor een Kerst Punch?

(recept goed voor 4-6 personen)
Vodka (2,5 delen)
Chambord likeur (2,5 delen)
Grand Marnier (1,5 deel)
Dom Benectine (1,5 deel)
Vanillesiroop (1 deel)
Prosecco of cava (1 fles)
Limoen (2 stuks)
Rood fruit: frambozen en cranberries

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Kerst Punch?

De eerste uitdaging is dat je een chique punchschaal moet regelen. Die heeft natuurlijk niet iedereen thuis staan. Tip: check bij je moeder of je oma! Eerst even goed wassen en schoonmaken dan kun je aan je punch beginnen.

Begin met 1 limoen te persen. Voeg daarna met een barmaatje de vodka, de chambord likeur, grand marnier en vanille siroop toe. De Chambord likeur zorgt voor de rode kleur. Daarna voeg je de prosecco toe (je kunt ook cava gebruiken). Daarna voeg je een bakje frambozen en een bakje cranberries toe en dun gesneden limoenpartjes. Als laatste voeg je nog wat heilige Dom Benectine toe.

De punch is erg zoet, deze wat kruidige likeur, gemaakt door monikken uit Vaticaanstad, brengt je punch wat meer in balans. Even roeren met een punchlepel en proeven. Vind je je cocktail te sterk? Voeg dan wat bruiswater toe tot je punch helemaal naar jouw smaak is.

Daarna zet je kleine glaasje klaar en schenk je met je punchlepel (een soeplepel mag ook) ieder glaasje voor de helft vol. Voeg zeker ook lekker fruit toe! Voor je gaat drinken uiteraard even proosten op kerst!

Het originele cocktailrecept is afkomstig van www.cocktailicious.nl

Gerelateerde artikelen

Clafoutis met perziken

Door:

De ‘clafoutis aux cerise’ (de kersen met pitten alstublieft, zoals de traditie is…), is een klassieker uit de Franse keuken en relatief makkelijk te maken. Een heerlijk nagerecht, lauw geserveerd, in puntjes.

Lees verder

FemNa40