Lekker makkelijk en erg lekker gerecht: de kip-kerrie, maar sommigen maken dit uit een pakje.
Foodness doet dat natuurlijk niet. Ik wil het zo gezond mogelijk klaarmaken zonder E-nummers en smaakversterkers.
Koop wat kerriepoeder en kokosmelk dan is het ook zo gepiept. Voor de variatie kun je stukjes ananas, mango of perzik toevoegen.
Dit is een recept voor twee personen en komt uit mijn e-book Foodness Fastbook, met 25 gezonde recepten die allemaal binnen 20 minuten klaar zijn.
Bestellen? Dat kan hier!
Benodigdheden
- Zilvervliesrijst 120 g
- Kerriepoeder 3 theelepels
- Rode peper 1 stuks, in reepjes (zonder de zaadjes)
- Knoflook 1 teentje
- Courgette 1/2 stuks, in blokjes of julienne gesneden
- Broccoli 150 g
- Kokosmelk 200 ml
- Rozijnen 2 eetlepels
- Kipdijfilet 150 g in blokjes
Kook de rijst in 12 minuten gaar. Kook de broccoli mee in hetzelfde water. Giet af en laat staan met het deksel op de pan. Bak in de tussentijd de knoflook een minuutje aan in een scheutje olijf- of kokosolie. Voeg de fijngesneden rode peper toe en bak nog een minuut.
Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak die in 6-8 minuten gaar. Bestrooi de kip tijdens het bakken met de kerriepoeder en eventueel wat peper en zout. Voeg de courgette toe aan het kipmengsel, evenals de kokosmelk en de rozijnen. Laat nog een minuut of 7 pruttelen.
Proef je kip-kerrie en breng eventueel verder op smaak met zout en peper of verdun het juist met wat extra kokosmelk. Serveer de rijst met de kip-kerrie.
Eet smakelijk!
Foto: Foodness