Mag ik van jou uit de categorie supersimpel de kip met pompoen en pastinaak?
Tuurlijk! Komt ie. Eten uit de oven: love it!
Terwijl al dat lekkers in het handige machientje pruttelend bruin ligt te worden, heb ik nog even wat tijd over.
Om de tafel te dekken of een afwasje te doen, bijvoorbeeld. Of om RTL Boulevard te kijken en mijn nagels te lakken. Ik bedoel maar. Vandaag deel ik een lekker makkelijk gerecht met winterse groenten en warme, lichtzoete smaken.
Ovengerecht
En ja; het komt uit de oven, dus ideaal voor een doordeweekse avond, als er zo rond etenstijd nog genoeg te doen is. Maar ook als je een iets specialere gelegenheid hebt, kan het handig zijn om alles - zo hup - in de oven te shufflelen, zodat je ondertussen nog even een mindblowing voorgerechtje in elkaar kunt flansen.
Ook fijn: de groenten in patatvorm en kip om van te kluiven maken dit maaltje ook nog eens kidsproof.
Stapeltje servetten erbij en klaar.
Nodig voor twee personen:
1 kleine of halve flespompoen 1 pastinaak Twee kippenbouten Wat komijnzaad Paar takjes verse tijm Chili-peper Partje citroen Olijfolie, peper en zout |
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de draden en zaden. Snijd daarna de pompoen en pastinaak in frieten. Hussel deze in een kom met wat olijfolie, tijm, komijnzaad en chili-peper, laat even uitlekken in een vergiet (anders wordt het zo’n zwembadje in je schaal) en verspreid de groentenfriet over de bodem van een bakblik of ovenschaal.
Besprenkel de kippenbouten met wat citroensap, kwast ze in met wat olijfolie en kruid met zout, peper en eventueel wat paprikapoeder. Leg de bouten op de groenten en zet de schaal voor zo’n 45 minuten in de oven. Schep de groenten halverwege even om en keer dan ook de boutjes.
Controleer na 45 minuten even of de kip helemaal gaar is en verdeel alles over de borden.
Lekker met een chili-mayo of aioli. Oh... of voor de tv. Eet smakelijk.
Foto's: Nienke Hofkamp