Het is bijna niet te geloven dat iets zo simpels zo weinig vet bevat en bovendien zo lekker is.
Gegarandeerd dat je dit gerecht als je het eenmaal gemaakt hebt, steeds weer op tafel zult zetten.
Benodigdheden (4 personen)
4 kipkarbonades
1,5 dl. Shaoxing rijstwijn (toko)
¾ dl Japanse donkere soyasaus
1 volle theelepel verse, geraspte gemberwortel
4 teentjes knoflook, fijngesneden
5 hele steranijs (toko)
1 theelepel geroosterd sesamzaad (in een droge koekenpan)
1 kleine, rode chilipeper, van zaadjes ontdaan, in dunne reepjes (garnering)
1 bosui, in smalle ringetjes (inclusief het groene gedeelte en als garnering)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het vel van de kipkarbonade en laat de kip tot bereiding
(max. 20 minuten) afgedekt buiten de koelkast liggen. Rooster sesamzaad in droge koekenpan totdat deze goudgeel is.
Verwijder de schil van een stukje verse gember en rasp het. Ontvel de knoflook en snipper het. Doe alle ingrediënten bij elkaar. Snijd peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes (gebruik bij voorkeur handschoenen). Snijd de bosui in smalle ringetjes.
Leg de ‘ontvelde’ kipkarbonades in een kleine, ovenvaste braadpan. Vermeng alle ingrediënten die niet tot de garnering behoren in een kom en voeg hier 55 ml water aan toe. Giet dit mengsel over de kip. Zet de pan op halfhoog vuur en breng de vloeistof aan de kook.
Check de oventemperatuur. Als de oven 200ºC is, mag de pan de oven in. Plaats de pan (zonder deksel) op de middelste richel. Na 20 minuten draai je de stukken en na nog eens 20 minuten is het gaar.
Leg kipkarbonades op een bedje van gekookte rijst en giet de saus erover. Bestrooi het geheel met reepjes chilipeper en bosui.
Eet smakelijk!