Je kunt het misschien niet geloven dat zo’n snel en makkelijk recept zo lekker smaakt, maar ik verzeker je dat het een absolute topper is en supersnel gemaakt.
Benodigdheden (4 personen)
- 500 g kippendijen
- 2 limoenen, schil gerasp en uitgeperst
- 2 dessertlepels milde olijfolie
- 2 groene chilipepers, van zaadjes ontdaan en fijngesneden
- 3 dl kokosmelk uit blik
- 2 dessertlepels Thaise vissaus (supermarkt/toko)
- 8 volle eetlepels vers korianderblad (helft als garnering)
- 8 bosuitjes, in 2,5 cm lange reepjes gesneden (inclusief groen); helft als garnering
Bereiding
Neem een plastic of glazen schaal waarin het gesneden kippenvlees straks past. Was de limoen, rasp de limoenschil boven de schaal en snijd de limoen doormidden. Pers de vrucht eveneens boven de schaal uit.
Snijd de kippendijen eerst in blokjes van 2 cm en voeg ze toe aan het limoenmengsel. Roer goed om en laat het afgedekt een uur in de koelkast marineren.
Plaats de koekenpan of wok op hoog vuur en zorg dat deze heet is alvorens je de olie toevoegt. Doe de stukjes kip erin en roerbak ze in 3-4 minuten goudbruin.
Doe de chilipeper erbij, roerbak 1 minuut en voeg de kokosmelk, vissaus en de helft van de koriander en de bosui toe. Roerbak nog 1-2 minuten en dien de kip op, bestrooid met de overgebleven koriander en bosui.
Geef er Thaise jasmijnrijst bij.
Eet smakelijk!