Ik heb een paar dagen geleden deze taart gemaakt.
Ik ben tevreden over het resultaat.
Daarom wil ik met jullie, lezers van deze weblog,
het recept delen.
Bereidingswijze
Doe in een schaal 120 g lekkere boter op kamertemperatuur, klop dat samen met 200 g suiker totdat het een luchtig schuim wordt.
Drie superverse eierdooiers, 200 g patentbloem 100 ml espressokoffie, een zakje bakkergist (16 g),
100 g pijnboompitten en 100 g in rum geweekte rozijnen toevoegen. Optie: 6-7 walnoten en 6-7 fijn gemalen amandelen toevoegen.
Een taartschaal (26 cm diameter) met boter invetten en bestrooien met een klein beetje meel, doe het mengsel in de schaal in de voorverwarmde oven. Kooktemperatuur: 170°C. Tijd: 35-38 minuten.
Serveren met een laag poedersuiker en een kopje espresso.
Buon appetito!