Af en toe heb je gewoon trek in brood toch?
Lekker gewoon met gezond beleg als ontbijt,
lunch of geroosterd bij een salade.
Dit recept is een super simpele variant,
echt probeer het maar, het kán niet mislukken.
Benodigdheden
150 g amandelmeel
2 grote eetlepels kokosmeel
4 eetlepels gemalen lijnzaad
2 theelepels bakpoeder
5 grote eieren
snufje zout
60 g kokosolie
100 g walnoten
cakevorm, ik gebruik altijd een siliconen bakvorm
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180°C. Doe het amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, bakpoeder en zout in de keukenmachine en laat even draaien. Nu de eieren erbij en de kokosolie weer even laten draaien, de walnoten met je handen beetje klein maken en er op het laatst bijdoen, het mengsel in de bakvorm doen.
Als het een siliconen bakvorm is, hoef je hem niet in te vetten, een gewonen uiteraard wel en bestuif de vorm in dat geval ook even met een beetje kokosmeel in verband met gevaar op 'blijven plakken' in de vorm.
Nu het deeg in de vorm doen, in de voorverwarmde oven en 30 minuutjes bakken. Daarna af laten koelen,
in plakjes snijden, per 2 verpakken en in de vriezer doen. Zo voorkom je 'ik eet het hele ding meteen maar op' effect.
Variatie
Provencaalse kruiden en knoflook en wat kleingesneden olijfjes en zongedroogde tomaten in plaats van walnoten. Gebruik in dit geval voor het 'Mediterrane effect' olijfolie in plaats van kokosolie.
Als je geen keukenmachine hebt, nou dan kneed je het toch gewoon lekker met je handen door elkaar,
no problem. En als je het niet in een cakevorm maar in de vorm van een stokbrood kneedt, is het heerlijk bij de BBQ met een lekker smeerseltje van kwark, knoflook en kruiden of gewoon heerlijke eigengemaakte kruidenboter.
Eet smakelijk!