Lekkere zomerdrankjes

Even iets anders dan witte wijn of een biertje.

Vorige zomers waren deze cocktails al een hit,
maar zeker ook nu nog aan te raden om als aperitief of om op een feestje te schenken.

Het staat leuk en is heerlijk fris.

 

Limoncello Scroppino

De lekkerste Limoncello Scroppino koop je niet in een fles maar maak je zelf binnen een paar minuten klaar.

Dit zit in 1 glas:

  • Wodka (1 deel)
  • Prosecco (2 delen)
  • Limoen
  • Citroensorbet ijs (2 bolletjes)

 

Zet de prosecco, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd van de limoen dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in. Doe het citroensorbetijs in een champagneflûte. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka erdoor. Schenk de scroppino in het glas en steek een limoenschijfje op de rand. Serveer direct.

Scroppino komt uit Noord-Italië. Je drinkt het bijvoorbeeld tussen twee gangen door of als verfrissend welkomstdrankje.

Aperol Spritz 

Aperol is een Italiaans aperitief oorspronkelijk geproduceerd door de Barbieri company. De eerste aperitivo-bars ontstonden rond 1800, toen er in Milano en in steden als Torino, Firenze en Venezia een ware café-hype bestond. Ruim 100 jaar later verspreidde de trend zich ook in de rest van Italië, doordat het een gewoonte werd om even af te spreken voor de lunch of het diner om een aperitivo te drinken.

Het is een heerlijk drankje dat gemixt wordt met prosecco en bronwater.

Dit zit  in 1 glas:

  • 40% Prosecco
  • 30% bronwater
  • 30% Aperol
  • schijfje sinaasappel

 

Dit zijn de klassieke verhoudingen voor een Spritz Aperol zoals die bijvoorbeeld in Verona of Venetië wordt gedronken:

Hugo

Hugo is een drankje op basis van Prosecco, vlierbloesemsiroop, munt en citroen. Het is een beetje de Italiaanse variant op de mojito. Vorig jaar was het al een hit op de terassen. Je drinkt hem ijskoud, want dan is hij het lekkerst. Een ideaal zomerdrankje dus.

Hugo is ontstaan in de regio Zuid-Tirol, waar hij al vele fans heeft. Sinds dit jaar is het drankje ook in Nederland doorgedrongen. Al hebben we het drankje nog niet op een menukaart gezien. Gek, want volgens kenners is het dé cocktail van dit jaar. Daarom hebben wij hem zelf maar eens gemaakt.

Dit zit  in 1 glas:

  • 15 cl Prosecco
  • 2 cl vlierbloesemsiroop
  • Spa Rood of ander bruisend water (klein beetje)
  • Munt (paar blaadjes)
  • Schijfje limoen

 

Neem een groot glas en schenk de vlierbloesemsiroop er in. Voeg de Prosecco en de spa rood of een ander bruisend water, toe en meng het even door elkaar. Voeg een paar takjes munt en een schijfje limoen toe.
Vul het glas verder met ijsklontjes.

Cheers!

Gerelateerde artikelen

Brood! (1)

Door:

Voor brood breken revoluties uit, voor brood wordt gevlucht en gevochten, hard gewerkt en gezweet. We leven voor brood. Brood en water zijn leven!

Lees verder

FemNa40