Lente… op weg naar lichte kost

De lente vraagt om een lichtere kost en daarmee is ook de tijd voor nieuwe frisse recepten aangebroken.

Vanaf vandaag in dit kader 2-wekelijks een nieuw recept.

Om niet driect af te kicken, beginnen we vandaag met een goed gevulde maaltijdsalade à la Nous.

 

 

Benodigdheden

2 ons kip (marineren naar eigen smaak, in dit voorbeeld is french butter mix gebruikt)
bielook
volle hand basilicum
2 tomaten of 15 cherry tomaatjes
gemengde verse salade (soort naar keuze)
15 olijven
1 peer
1 handje gebrokkelde franse geitekaas
1 kart kopje gebrokkelde blauwe kaas
2 eetlepes olijfolie
1 1/2 eetlepel balsamico azijn
zout en peper

Bereiding

Marineer de kip naar eigen smaak. Snijd de tomaten in kleine stukjes of halveer de cherry tomaatjes. Was de salade, indien nodig, doe deze in een grote schaal. Bak de kip gaar met 1 eetlepel olie. Knip de verse bieslook in ongeveer 3 cm en voeg deze samen met de basilicum toe aan de salade. Was de peer, snijd deze met de schil in blokjes van ongeveer 2 cm. Voeg de olijven, de kazen en overige ingrediënten naar eigen smaak toe. Hussel alles luchtig door elkaar.

Serveer de salade uit op een plat bord en voeg de gebakken kip toe. Lekker hierbij is geroosterd brood, een frisse witte wijn of rosé.

Eet smakelijk!

FemNa40