Het weekend is weer voorbij en tijd om uitgebreid in de keuken te staan is er vandaag niet. Daarom is een salade altijd een prima alternatief en je kunt er mee variëren zoveel je wilt.
Salades met kaas erdoor smaken altijd en zeker wanneer je de pittige eikenbladmelange of rucola neemt. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk.
Onderstaand een heerlijke Franse salade, binnen no time gemaakt.
Benodigdheden
- 3 stengels bleekselderij
- 1 rijpe avocado
- 100 gr walnoten
- 200 gr gerookte kipfilet
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 75 gr roquefort (kaas), verkruimeld
- 1 zak eikenbladslamelange (100 gr)
Bereiding
Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de avocado in kleine blokjes. Hak de walnoten grof. Snijd de kip in kleine plakjes. Roer een dressing van de olie, azijn en roquefort en breng op smaak met peper. Schep de sla om met de helft van de dressing. Leg hierop de avocado, bleekselderij, walnoten en kip en druppel de rest van de dressing erover. Wat er lekker bij past is een ciabatta of grof gesneden volkoren brood, maar een aardappelpuree kan natuurlijk ook.
Eet smakelijk!