Ontbijten met ijs?

Hoe kom je erop, wat een briljant idee...
IJs als ontbijt, maar dan gezond.

Ik, van foodness moet toegeven dat dit idee niet van mij komt, maar van vriendinnetje Alana die dit
's ochtends maakt voor ze de hele dag op inkoop gaat voor haar webwinkel BOHO webwinkel

(Pas op: niet gaan kijken, want je wilt direct alles hebben.)

 

Omdat ik eigenlijk vind dat elke maaltijd een portie groente moet bevatten, al dan niet verstopt, deed ik
75 gram bloemkool door mijn ijs. En nee, daar proef je dus helemaal niets van.

Ik heb standaard mijn vriezer vol liggen met groenten en fruit. Op dit moment ligt er een zak met bloemkool- en broccoliroosjes, plus drie doosjes met rood fruit. Die kan ik dus heel makkelijk in kleine porties toevoegen aan mijn ontbijt, lunch of avondeten.

Benodigdheden

Voor het ijs

  • Meloen 200 g
  • Griekse yoghurt 3 eetlepels
  • Banaan 1/2 stuks, bevroren en in plakjes
  • Bloemkool 75 g

Ter garnering

  • Kokosschaafsel 1 eetlepel
  • Pistachenoten 1 eetlepel

Bereiding

Meng alle ingrediënten, behalve het kokosschaafsel en de pistachenoten, in een keukenmachine. Pulseer tot het eruit ziet als een dikke milkshake. Wie geen keukenmachine heeft maar wel een staafmixer, moet wellicht iets meer yoghurt toevoegen omdat een staafmixer meer vocht nodig heeft.

Garneer met de pistachenoten en het kokosschaafsel.

Eet direct.

Instagram

Gerelateerde artikelen

FemNa40