Nou ben ik helemaal geen fan van voetbal maar zodra ons Nederlandse elftal het veld op gaat ben ik om, zeker dit jaar, wat doen ‘onze’ jongens het goed!
De avond waarop Nederland voetbalt, kleurt ons huis oranje!
Slingers, hamsters, veren, alles wat we hebben kunnen verzamelen de afgelopen weken komt uit de kast!
Voordat de wedstrijd begint vind ik het gezellig om met vrienden te eten, alvast een beetje in de juiste stemming te komen met een lekker hapje en drankje.
Woensdag ga ik lekker 1 van mijn favoriete soepen maken, Wortelsoep, extra leuk omdat deze mooi oranje is!
Ook zin in een WK soepje?
Benodigdheden
- 500gr wortel (in plakjes)
- 1 grote ui (gesnipperd)
- een stukje verse gember (geraspt)
- koriander (vers)
- een bouillon blokje (ik gebruik groente bouillon)
- kokosroom
- eventueel een fijngesneden chilipepertje en wat (gemalen) komijnzaad.
Bereiding
Fruit de wortel en gesnipperde ui ongeveer 30 minuten in wat olie of boter. Voeg 1 theelepel geraspte gember toe. (eventueel nu ook het pepertje en komijnzaad toevoegen)
Doe daarbij een halve liter kokend water en het bouillon blokje. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Maak er met de staafmixer een gladde soep van.
Voeg kokosmelk naar smaak toe en garneer de soep met de korianderblaadjes!
Als je de soep iets te dik vindt kan er natuurlijk nog wat gekookt water bij om m iets te verdunnen.
Zelf doe ik er meestal een Turks brood bij met wat (zelfgemaakte) dip, ik maak die van wat Griekse yoghurt met wat fijngesneden munt of koriander, peper en zout en eventueel wat knoflook voor de liefhebber!
Als ik geen zin heb om het zelf te maken dan haal ik Heksenkaas, mjam!
Smullen maar!