Heerlijke paksoi salade. Dit recept is afkomstig uit Shanghai. Paksoi is een Aziatische bladkoolsoort die in het begin van de jaren tachtig in Nederlands is geïntroduceerd.
Benodigdheden voor 2 personen
- 1 struikje paksoi
- 1 el. gembersiroop
- 2 el. citroensap
- 3 el. olijfolie (extra vierge)
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 fijngesneden chilipeper of tl. sambal
- 1 el. Japanse sojasaus
- 2 el. fijngeknipte/-gesneden verse koriander (en/of geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
Water aan de kook brengen, zout aan toevoegen en in de tussentijd paksoi wassen, in kwarten snijden en elk kwart in de lengte in reepjes snijden. Blaadjes apart houden en in reepjes snijden. Paksoi ca. 1 minuut blancheren en in vergiet onder koud water afspoelen.
In een lage schaal een dressing van gembersiroop, citroensap, olie en sojasaus maken. De knoflookteen schillen en boven het sausje uitpersen. Was en snijd het pepertje door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens 1 helft heel klein en voeg aan dressing toe.
Paksoiblaadjes op schaal leggen en geblancheerde stukjes daarover verdelen. Giet de dressing erover. Bestrooien met de gesneden koriander of geroosterde sesamzaadjes.
Eet smakelijk!