Vegetarisch eten wordt steeds hipper.
Steeds meer Nederlanders kiezen voor een andere manier van eten.
Recept pannetje van met rijst, linzen en sesam met champignons, wortels en groene kool.
Info over gerecht
Gerecht voor: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Kookervaring categorie: Gemakkelijk
Benodigdheden Rucolasaus
2 handjes rucola
50 g amandelen
3 el olijfolie
3 el Lima Oat (haver) Cuisine
1 el citroensap
1 el olijfolie
1 prei, in schuine schijfjes
6 jonge uitjes, in stukken
2 teentjes knoflook, gehakt
1 tl gember, geraspt
1 el kerriepoeder
2 wortels, in plakjes
250 g Parijse champignons, in 4 partjes
1 zakje (250 g) Lima Vegi Mix met rijst, linzen en sesam
3 el water
150 g groene kool, in sliertjes
Lima zeezout, peper
Bereidingswijze
Rucolasaus: pureer, met behulp van een keukenmachine, de rucola met de amandelen, de olijfolie, de Oat (haver) Cuisine en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Verhit de olie. Zet het vuur lager en fruit de prei, de jonge uitjes, de knoflook en de gember met kerrie, zout en peper. Roerbak de groenten gedurende 3 minuten tot ze zacht worden. Voeg de wortels en champignons toe en gaar 5 minuten. Roer regelmatig in de pan. Voeg de LIMA Vegi Mix en het water al roerend toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed. Laat gedurende 5 minuten afgedekt sudderen. Voeg de kool toe en gaar nog 2 minuten totdat de bladeren zachtjes slinken.
Verdeel over de borden. Serveer met de rucolasaus.
Eet smakelijk!