Heerlijk en gemakkelijk klaar te maken. Parelhoenbout wordt niet veel klaargemaakt, maar is zeker een aanrader! Ook in het voorjaar en de zomer. Serveer het met gegratineerde aardappelrozetten en een geurige witte Duitse of Elzasser wijn.
Benodigdheden
- 4-8 parelhoenbouten
- zout
- peper
- 50 gr rookspek of katenspek in blokjes,
- 20 gr boter of margarine,
- 1 pakje zuurkool of 500 gr zuurkool uit het vat,
- 2 el honing
- 1½ dl vruchtensap of zoete witte wijn
- 2 el rozijnen
- 2 el ananasstukjes en 2 el mandarijntjes
- Aluminiumfolie
- Braadpan
- Bereiding
Bereiding
Bestrooi de parelhoenbouten met zout en peper. Roer de honing los met het sap.
Bak het spek uit in de braadpanpan, voeg de boter toe en bak hierin de bouten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd het warm onder de folie. Schep de zuurkool in de pan. Giet het honing/sap mengsel in de pan. Voeg de vruchten en de bouten toe. Sluit de pan en stoof dit gedurende ± 30 minuten.
Tip
Vul een diepe ovenschaal met een laagje aardappelpuree. Verdeel daarover de zuurkool volgens bovenstaand recept met de parelhoenbouten. Plaats de schaal middenin een voorverwarmde oven op 200°C (heteluchtoven 175°C), gedurende 30 minuten.
Eet smakelijk!