Pekingeend en granaatappelflip

Voor je het weet staan de kerstdagen weer voor de deur en krijg je het druk met de voorbereidingen voor het etentje dat je geeft.

Niets is zo gezellig als met deze dagen een paar goede vrienden uit te nodigen en ze te verrassen met een niet alledaags gerecht.

Weet je nog niet wat je wilt gaan klaarmaken? Probeer dan eens de Pekingeend à la minute, een heerlijk en niet al te bewerkelijk recept.

 

Benodigdheden

2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr)
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
1 eetlepel citroensap
1 theelepel cayennepoeder
2 theelepels vijfkruidenpoeder
4 bosuitjes
1/2 komkommer
200 gr mihoen
3 eetlepels olie
1 eetlepel sesamolie
1 gedroogd pepertje
zout
versgemalen peper
6 eetlepels Hoisinsaus
eventueel scheutje rijst wijn

Bereiding

Verwijder het vel en het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in smalle reepjes. Roer in een kom de sojasaus,
de honing, het citroensap, de cayennepeper, het gedroogde peperje en het vijfkruidenpoeder door elkaar en schep er de reepjes eend doorheen. De Pekingeend kan naar ieders smaak mild of zeer pittig gemaakt worden door wel of niet een pepertje toe te voegen. Wie hot wil voegt meerdere pepertjes toe.

Laat de reepjes in een kom uitlekken en vang de marinade op. Snijd intussen de bosuitjes in stukken van circa 7 cm lang en snijd de stukken in smalle reepjes. Leg ze in ijswater om ze te te laten krullen. Snijd de in de lengte gehalveerde komkommer zonder zaadjes in plakjes. Overgiet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water.

Verhit de olie in een wok of koekenpan. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep er de opgevangen marinade door en bedruppel met sesamolie. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Schep de mihoen op de borden of in kommen. Verdeel er de eend over. Garneer met de bosui en de komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kleine kommetjes.

Bron: Boodschappen

Granaatappelflip

Een heerlijk nagerecht bij de Pekingeend is een romige granaatappelflip. Zowel in de koelkast als op de fruitschaal kun je de granaatappel enkele weken bewaren. 

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 bak halfvolle vanillekwark (450 gr)
  • 4 kleine glaasjes
  • 1 muffin
  • 2 eetlepels grenadinesiroop
  • 1 granaatappel

Bereiding

Verdeel de helft van de kwark over 4 kleine glaasjes. Snijd de muffin in blokjes en verdeel die over de glaasjes. Besprenkel de muffinblokjes met de grenadinesiroop.

Lepel de pitjes uit de granaatappel. Schep de helft van de granaatappelpitjes op de stukjes muffin en verdeel hierover de rest van de vanillekwark en van de granaatappelpitjes.

Eet smakelijk!

Bron: www.kerstrecepten.net

FemNa40