Het is weer aspergetijd en dus een goede reden om ze op tafel te zetten.
Om het gerecht eens iets anders te maken dan op de gebruikelijke wijze, heb ik een variant geprobeerd en dat is uitstekend in de smaak gevallen.
Benodigdheden (4 personen)
- 1-2 teentjes knoflook
- 3 wortels
- 1 kg witte asperges
- 500 g groene asperges
- 2 biefstukken van 200 g
- 2-3 eetlepels olie
- zout en peper
- 5-6 takjes koriander
- 30 g verse gember
- 4-6 eetlepels sojasaus
-
1 theelepel sambal oelek
Bereiding
Pel de knoflook en snijd hem in dunne schijfjes. Schil de wortels, was ze en snijd ze in reepjes. Was de asperges, schil de witte asperges en snijd de houtige uiteinden eraf. Snijd van de groene asperges alleen de uiteinden af. Halveer de asperges in de lengte en snijd ze in stukken.
Dep het vlees droog en snijd het in reepjes. Verhit 1-2 eetlepels olie in een wok of een grote pan. Braad het vlees flink aan, breng het op smaak en neem het uit de pan. Verhit 1-2 eetlepels olie in het braadvet. Bak hierin de groenten en de knoflook 5-6 minuten.
Was de koriander en pluk de blaadjes van de takjes. Schil de gember en hak hem fijn. Voeg de gember,
de sojasaus en de sambal bij de groenten en bak alles nog 1-2 minuten verder. Voeg het vlees en de koriander toe en verwarm het geheel. Breng op smaak. Serveer het gerecht met rijst.
Eet smakelijk!
Geplaatst door Jannie Vennius