Oosterse pompoensoep met knapperige gamba’s

Herfst..., prachtige kleuren in het bos, geel, oranje, rood en pompoenen, heel veel pompoenen. Heb je weleens pompoensoep gemaakt?

Probeer eens, echt het is helemaal niet moeilijk en ook heel makkelijk in te vriezen als je teveel hebt.

Ik zou gaan voor een verwarmende pittige Oosterse pompoensoep met gamba's en koriander en mocht je gamba's niet lekker vinden, zonder is ook héérlijk!

 

Benodigdheden

1 liefst biologische pompoen
1 rood pepertje
Stukje verse gember
Lekker veel verse knoflook
2 uien
Wat limoenblaadjes (te koop bij elke Toko)
Kokosolie
Kokosmelk
Drupje limoen
2 bouillonblokjes (kip of groente)
Bosje koriander
Zakje diepvries gamba's (rauw gepeld)

Bereiding

De eerste keer dat ik pompoensoep maakte, was een kompleet drama, echt hoor! Zo'n keiharde bowlingbal waar de schil vanaf moest en die ik in stukken moest hakken. Ik wilde het bijna opgeven... wat een gedoe zeg!

Tot ik van iemand de tip kreeg de pompoen eerst even een half uurtje in de oven te leggen op 180 graden, want dan wordt hij zacht, je kunt hem dan heel goed schoonmaken, gewoon binnenste eruit en in blokjes snijden. 
En als je een biologische pompoen koopt, kun je de schil ook eten dus dat is nóg makkelijker!

Je snijdt de pompoen en de uien in stukken, de knoflookteentjes pellen, je hoeft ze niet door de pers te doen aangezien je de soep straks toch gaat pureren, de zaadjes uit het pepertje halen en in stukken snijden,
gember raspen, de limoenblaadjes maal ik altijd fijn in een koffiemolentje, het wordt dan zo fijn als poeder en is zo heerlijk door de soep, je krijgt zo de echte oosterse smaak.

Kokosvet in de pan, heet laten worden, kijk uit hoor het spat enorm als je er iets in doet. Doe de pompoen, ui, knoflook, peper en gember in de pan, aanfruiten daarna de steeltjes van de koriander, een litertje water en de twee bouillonblokjes erbij, kwartiertje laten pruttelen staafmixer erin en pureren maar. 

Proef je even? Het gemalen limoenblad toevoegen, kokosmelk, is het zout genoeg? Pittig genoeg? Ik doe er altijd nog een drupje citroen of limoensap bij.

De gamba's heb je uiteraard al laten ontdooien, leg ze even op keukenpapier om al het water te verwijderen, strooi er wat maïzena over en je bakt ze in een beetje kokosolie krokant.

Leg in elke kom een paar krokante gamba's, de gouden pompoensoep erop scheppen, garneren met wat koriander en genieten maar...

Guiltfree... dat dan weer wel (haha) en toch schandálig lekker!

Liefs van Luusje

Gerelateerde artikelen

FemNa40