Eén pan en maar vijf ingrediënten heb je voor dit gerecht nodig.
Nog een voordeel: de preisoep staat in no time op tafel.
Nog meer smaak? Maak dan je eigen vis- of kippenbouillon om het water te vervangen.
Benodigdheden (4 personen)
- 400 gr vastkokende aardappels, geschild
- 30 gr roomboter of margarine
- 400 gr zalmfilet
- 600 gr prei, fijngesneden in halve ringen
- 125 ml slagroom
Bereiding
Snijd de aardappels in blokjes van ± 1 cm. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de prei hierin ± 5 min. Voeg de aardappelblokjes en 1 l water toe.
Voeg naar smaak zout toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de room toe en laat de soep ± 20 min. zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn.
Snijd de zalm in repen van ± 2 cm breed en roer ze door de soep. Laat nog ± 5 min. zachtjes koken, tot de zalm gaar is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de soep over 4 (voorverwarmde) diepe borden en serveer direct.
Eet smakelijk!
Recept: Delicious