Preisoep met zalm

Eén pan en maar vijf ingrediënten heb je voor dit gerecht nodig.

Nog een voordeel: de preisoep staat in no time op tafel.

Nog meer smaak? Maak dan je eigen vis- of kippenbouillon om het water te vervangen.

 

Benodigdheden (4 personen)

  • 400 gr vastkokende aardappels, geschild
  • 30 gr roomboter of margarine
  • 400 gr zalmfilet
  • 600 gr prei, fijngesneden in halve ringen
  • 125 ml slagroom

Bereiding

Snijd de aardappels in blokjes van ± 1 cm. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de prei hierin ± 5 min. Voeg de aardappelblokjes en 1 l water toe.

Voeg naar smaak zout toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de room toe en laat de soep ± 20 min. zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn.

Snijd de zalm in repen van ± 2 cm breed en roer ze door de soep. Laat nog ± 5 min. zachtjes koken, tot de zalm gaar is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verdeel de soep over 4 (voorverwarmde) diepe borden en serveer direct.

Eet smakelijk!

Recept: Delicious

FemNa40